Wysłany: 20-07-2012, 22:32 Drzewa 2D i 3D . Nowa roślnność trainz . Ankieta
Czy wy tak samo jak ja uważacie że drzewa 3D które są dostępne od wersji TRS2010 kompletnie psują klimat mapek ??? .
Dla mnie to najgorszy element w historii Trainz drzewa są poprostu obrzydliwe plastikowe . Wiele mapek straciło przez nie najważniejszą rzecz czyli klimat .
Dzewa 2D są nawet na obecne czasy bardzo ładne . i Przejście na 3D wg mnie mogłoby nastąpić dopiero gdyby wyglądały naturalnie i w różnych odcieniach .
Ostatnio zmieniony przez Tata Muminka 20-07-2012, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Imo Lublin-Dorohusk wyglada dobrze i trzyma klimat z tymi drzewkami 3d, szczegolnie jezeli chce sie grac w trybie natywnym 2010 albo na wersji 2012.
Roslinnosc 2d w trybie natywnym poprostu psuje caly klimat z uwagi na szczegoly techniczne sposobu wyswietlania.
Wiec zagadnienia wlasciwie sprowadzaja sie do "jakiego trybu uzywasz".
Wysłany: 20-07-2012, 23:35 Re: Drzewa 2D i 3D . Nowa roślnność trainz . Ankieta
przemek9242 napisał/a:
Czy wy tak samo jak ja uważacie że drzewa 3D które są dostępne od wersji TRS2010 kompletnie psują klimat mapek ??? .
Dla mnie to najgorszy element w historii Trainz drzewa są poprostu obrzydliwe plastikowe . Wiele mapek straciło przez nie najważniejszą rzecz czyli klimat .
Dzewa 2D są nawet na obecne czasy bardzo ładne . i Przejście na 3D wg mnie mogłoby nastąpić dopiero gdyby wyglądały naturalnie i w różnych odcieniach .
To się nazywa refleks Po ponad 2 latach od wejścia w życie... Ja mogę powiedzieć (generalizując), że drzewa billboard (te stare) są do tyłka, bez kontekstu. I, że taśma magnetofonowa, analogowa (łał) to było to, a te komputery i dźwięk z nich, to szajs. Bo przecież kiedyś to było lepiej, a jak. Teraz to plastik i syf. Powiedz Przemku, czy widziałeś WSZYSTKIE drzewa typu speedtree? Chyba nie.
Modsi, proszę, nie wyrzucajcie do kosza tematu, ewentualnie przenieście do hajtparku.