FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy download - modele bazowe (gmax, 3ds itp.)
Autor Wiadomość
drstrach
znawca

Wysłany: 11-02-2011, 21:25   Nowy download - modele bazowe (gmax, 3ds itp.)

W najbliższym czasie chce zrobić porządki z moimi modelami, nie chce ich wywalać, ale nie będę już ich modyfikował. Dlatego mam propozycję, może dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie działu z modelami bazowymi, w którym można umieszczać modele w formacie gmax, 3ds, max, czy w przyszłości blender?

znawca

Wysłany: 11-02-2011, 21:33   

pomysł niezły, coś takiego zdaje się funkcjonuje na ukraińskiej czy rosyjskiej stronie. Jedyne czego bym się obawiał, to że różne różowe stworzonka zaraz zaczną wydawac łudząco podobne modele ;-)

Dostojny Kocur
znawca
świr

Wysłany: 11-02-2011, 21:37   

To można by ten dział pobieralni jakoś zabezpieczyć, tak, żeby tylko sprawdzone osoby miały do tego dostęp.

drstrach
znawca

Wysłany: 11-02-2011, 21:38   

Qń napisał/a:
pomysł niezły, coś takiego zdaje się funkcjonuje na ukraińskiej czy rosyjskiej stronie. Jedyne czego bym się obawiał, to że różne różowe stworzonka zaraz zaczną wydawac łudząco podobne modele ;-)

Akurat mnie to mało obchodzi, niech tam sobie wydają :-) A pomysł podpatrzyłem tutaj Cumberland Trainz, co prawda wstrętni kapitaliści ;-) biorą za modele kasę, ale IMHO pomysł jest niezły.

Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 11-02-2011, 21:47   

No bardzo dobry pomysł, można byłoby zrobić coś dla zwykłych użytkowników i coś dla tych co już lepiej modelują i są 'zaufani'

zgred
znawca
freelancer

Wysłany: 12-02-2011, 20:29   

Jeśli ja miałbym coś tam umieścić to napewno sie na to nie zgodzę. A jak chcecie coś takiego robić z swoimi modelami to mi to tam rybka :)

drstrach
znawca

Wysłany: 12-02-2011, 21:17   

zgred napisał/a:
Jeśli ja miałbym coś tam umieścić to napewno sie na to nie zgodzę. A jak chcecie coś takiego robić z swoimi modelami to mi to tam rybka :)

Przecież nikt Ciebie nie zmusza.
IMHO ma to być baza dla początkujących modelarzy, którzy wg tych modeli będą tworzyli swoje, ew. przerabiali je do swoich potrzeb.

mnich3001 
Administrator

Wysłany: 12-02-2011, 22:24   

Wiesz jaką zgred ma ksywkę ... :)

drstrach
znawca

Wysłany: 12-02-2011, 22:30   

mnich3001 napisał/a:
Wiesz jaką zgred ma ksywkę ... :)

Wiem, ale żeby w jego wieku być już zgredem, to co to dopiero będzie jak osiągnie nasz wiek ;-)

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 12-02-2011, 23:38   

Z wielką chęcią umieszczę tam swoje modele, zawsze to jakaś kopia zapasowa :) , a i się przydać zawsze komuś może.

KWK Kebab
znawca
Oberschlesien

Wysłany: 17-02-2011, 15:42   

Oczywiście, chętnie tam dodam swoje pliki gmax. Ale warunek taki, że będzie to pod hasłem, czyli sprawdzone osoby mogą tam wchodzić, nie jakieś uazy i inne,

UAZ 
znawca
Automatyk

Wysłany: 17-02-2011, 20:03   

Wypraszam sobie ożywanie mnie jako przykładu trolla... :-P

Byłby to bardzo dobry pomysł, wiele osób mogłoby zobaczyć jak zrobić np. skośny dach, czy łuk na przepuście. Jeśliby dodać do niektórych krótki opis jak to zrobić, to byłaby to niezła alternatywa dla pisemnych tutoriali, w których czasami oprócz informacji jak to zrobić, przydałby się zrobiony już obiekt, żeby krok po kroku, na gotowcu prześledzić jego powstawanie. Ja bym chętnie z takiego czegoś skorzystał, wielu innych userów pewnie też. Dobrze pokażecie jak to zrobić = mniej trolli, które się chcą nauczyć, ale są zbyt leniwi i tylko przeszkadzają :-D
Ostatnio zmieniony przez UAZ 17-02-2011, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

drstrach
znawca

Wysłany: 17-02-2011, 20:38   

UAZ napisał/a:
Wypraszam sobie ożywanie mnie jako przykładu trolla... :-P

Wypraszać sobie to możesz cokolwiek chcesz, ale sam na ten tytuł zasłużyłeś i tak już zostanie. UAZ aka UAZownik troll modelowy :-)

UAZ napisał/a:
Byłby to bardzo dobry pomysł, wiele osób mogłoby zobaczyć jak zrobić np. skośny dach, czy łuk na przepuście. Jeśliby dodać do niektórych krótki opis jak to zrobić, to byłaby to niezła alternatywa dla pisemnych tutoriali, w których czasami oprócz informacji jak to zrobić, przydałby się zrobiony już obiekt, żeby krok po kroku, na gotowcu prześledzić jego powstawanie. Ja bym chętnie z takiego czegoś skorzystał, wielu innych userów pewnie też.

No i znów zamiast czytać piszesz, czy ja gdziekolwiek napisałem, że będę na tej bazie pisał jakiś poradnik? Nie mam na to czasu, a tobie nawet nie chce się przeczytać tutoriala, do których masz linki (podetknięte pod nos). Tylko nie pisz, że nie znasz języka angielskiego, nie znasz, ucz się, poznasz minimum to może dostaniesz w przyszłości pracę przy łopacie, może jak poszuflujesz cały dzień to ci się odechce trollować.

Odpowiedz do tematu