Przedstawiam wam moje kolejne wypociny które już kiedyś stworzyłem , dokończę jeszcze jedną stację i można publikować . Powiedzcie mi na jaki region ona się nadaje . Chciałem ją zrobić w kimacie dolnego śląska . Czy mi wyszło ? Wrzucam screeny i oceniajcie .
polsat z przedziałowcem wjeżdża na stację Sierawa Południowa
widok na panoramę stacji i miasta
zabudowania stacji Sierawa Południowa
jedno z większych osiedli tego miasta
polsat mija nastawnię dysponującą stacji Sierawa
owa stacja
wjechaliśmy do lasu
stacja Wielki Las
od lewej : złomowisko parowozów , koniec toru ( dawniej dalsza część linii ) i tory do Żyrandowa Zdroju
między Wielkim Lasem i Żyrandowem Zdrój
Żyrandów Zdrój dawniej stacja węzłowa ( do 1954 roku ) potem posterunek odgałęźny a po likwidacji łącznicy i dalszej części linii przystanek osobowy
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 13-02-2010, 19:27
Obecnie wszystkie (lub prawie wszystkie) kopalnie na Dolnym Śląsku upadły, największe zagłębie było w okolicach Wałbrzycha. Sama mapka klimatem przypomina mi bardziej Śląsk Opolski.
Zróżnicuj krzaki, tekstury pod lasem przyciemnij, załataj puste dziury.
Ostatnio zmieniony przez arczix 13-02-2010, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
Obecnie wszystkie (lub prawie wszystkie) kopalnie na Dolnym Śląsku upadły, największe zagłębie było w okolicach Wałbrzycha. Sama mapka klimatem przypomina mi bardziej Śląsk Opolski.
Zróżnicuj krzaki, tekstury pod lasem przyciemnij, załataj puste dziury.
Chyba piszesz o kopalniach węgla,bo z tego co wiem Zagłębie Miedziowe ma się dobrze i jest mnóstwo czynnych kopalni...Oczywiście na Dolnym Śląsku.
Postanowiłem pokazaną w poprzednich postach mapkę połączyć jeszcze z jedną moją aby było ciekawiej. Wiecie może kto budował węzeł Czerwona Góra - chciałbym jego część podłączyć do mapy. A teraz kilka screenów
suka na przystanku Narawieje Miasto
widok na elewator
osiedle górnicze nieopodal stacji Narawieje Kopalnia
Niebawem screeny ze stacji Narawieje Główne i z linii do Czarnego Stoku
http://www.fotosik.pl/sho...55681426900d3ec Heh coś tu nie teges masz ;] Kopalnia i koksownia, do tego sortownia. A wszystko w pięknym lesie. Koksownia drzewa by wypaliła w takiej odległości od baterii. Wszędzie lezy był, śmierdzi siarkowodorem, a białe budynki żółknieją od spadającej w czasie deszczu siarki wydostającej sie podczas wyziewów. Za czysto tu masz :)Zobacz przykładowo jak wygląda kopalnia w moim temacie http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=4412
Jak mu się nogi dorobi to na pewno. Weź lepiej się doucz zanim zabierzesz głos.
O jaka fajna chamska odpowiedż . Ja nie musze , ale ty napewno powinienes sie douczyć z ilości widzialnych i niewidzialnych napędów stosowanych w Trainzowym angliku .
mgarkowski napisał/a:
Jak mu się nogi dorobi to na pewno. Weź lepiej się doucz zanim zabierzesz głos.
O jaka fajna chamska odpowiedż . Ja nie musze , ale ty napewno powinienes sie douczyć z ilości widzialnych i niewidzialnych napędów stosowanych w Trainzowym angliku .
Po co zaraz takie chamskie teksty, tu chodzi aby wstawić dwa napędy widzialne i dwa niewidzialne
Zaczęły się wakacje i myślę że w połowie lipca (jak nic mi nie wypadnie) mapka będzie opublikowana jako beta (zostało naprawdę niewiele). Kilka screenów: I proszę was wrzucajta jakieś komentarze
Stacja Narawieje Główne
Ty2 z osobówką na szlaku
przystanek Narawieje Las
widok na ośrodek wypoczynkowy nieopodal stacji
na moście
nie jestem pewien bo z dalsza pokazane a moj wzrok juz nie ten, ale czy napędy na tym screenie nie powinny mieć tzw podrozjazdnic? Jesli nie to zwracam honor.
PS.
jeszcze jedna jedna rzecz, moze i czepialstwo, ale przyjrzyj sie tym miejskim kamienicom kilkupiętrowym które dałeś i następnie przyjrzyj się reszcie otoczenia. Otoczenia ma raczej charakter sielsko-prowincjonalny, ot stacyjka na obrzezach miasta niezbyt duzego zresztą. Natomiast te kamienice kilkupietrowe są jakby wyrąbane z centrum Wrocławia czy innej Łodzi i nie za bardzo tu pasują. Mógłbyś je obniżyc o piętro np. i pejzaż sie wyrówna. To takie moje małe imho ;-)
nie jestem pewien bo z dalsza pokazane a moj wzrok juz nie ten, ale czy napędy na tym screenie nie powinny mieć tzw podrozjazdnic? Jesli nie to zwracam honor.
Nie powinny, napęd jest zmontowany na blaszanym płaskowniku. Tylko pack wykolejnic wymaga wstawienia podrozjazdnic. I nawet tam jest do wyboru drzewniana belka albo płaskownik z blachy.
Właśnie. Co do wykolejnic to się zgadza bo sam kiedyś popełniłem podobne niedopatrzenie. Zatem tak jak mówiłem honor zwracam i dziękuję za wyjasnienie przydatne. :)