Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 05-10-2022, 14:00
Może masz obciążony procesor, i gra nie wyrabia, bo za dużo rzeczy mieli się w tle i w grze i poza nią? Zauważyłem, że takie problemy potrafią wystąpić, gdy pobierane są w tle np. jakieś aktualizacje windowsa. Wtedy, choć nie widać, o co chodzi, jednak wyraźnie odbija się to na wydajności trainza. Nawet mimo faktu, że mam go na zewnętrznym dysku ssd.
Ja też widzę, że czasem nie można np. zapisać gry w maszyniście, tak jakby gra nie reagowała. Dopiero przełączenie się na innego maszynistę w sesji przywraca możliwość zapisania gry. Z niemożliwością cofnięcia akcji się nie spotkałem, może jednak dane miejsce na mapie, nad którym pracujesz jest dość ciężkie albo kompilują się w tle shadery?
Zawsze można jednak chyba w TRS19 wyjść bezstratnie z gry, po czym uruchomić ją ponownie i anulować wprowadzone na mapie zmiany, bo gra zapisuje do 7 kopii zapasowych.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 05-10-2022, 14:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 03 Lip 2017 Posty: 137 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-10-2022, 15:27
Zobaczę i spróbuje mieć uruchomionego tylko TRS, najdziwniejsze jest to, że komenda cofnij jest wygaszona na szaro, tak jakby w ogóle nie była aktywna.