Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 18-09-2022, 19:24 Jak wyszukać określone dodatki
Witam!
Mam takie może dziwne pytanie, ale może ktoś pomoże. Otóż podejrzewam że z czasem nazbierało się sporo dodatków, które w żadnej mapie nie są wykorzystane. Tworzy sie tylko wielka baza ale skoro nie są potrzebne to można by je wykasować. Z pewnościa te wartościowe to są używane, ale skoro te inne za ileś lat nie doczekały się zastosowania to widać są zbędne.
I tu napotkałem kłopot jak zadać pytanie w CM żeby wyszukał wszystkie nieużywane nigdzie dodatki. Czy w ogóle się da ustawić takie wyszukiwanie?
Wysłany: 19-09-2022, 12:23 Re: Jak wyszukać określone dodatki
Peeet2005 napisał/a:
Witam!
Mam takie może dziwne pytanie, ale może ktoś pomoże. Otóż podejrzewam że z czasem nazbierało się sporo dodatków, które w żadnej mapie nie są wykorzystane. Tworzy sie tylko wielka baza ale skoro nie są potrzebne to można by je wykasować. Z pewnościa te wartościowe to są używane, ale skoro te inne za ileś lat nie doczekały się zastosowania to widać są zbędne.
I tu napotkałem kłopot jak zadać pytanie w CM żeby wyszukał wszystkie nieużywane nigdzie dodatki. Czy w ogóle się da ustawić takie wyszukiwanie?
Wprost chyba nie. Ale można nie-wprost.
Zaznaczasz wszystkie mapy/sesje itp i wybierz "pokaż zależności rekurencyjnie" czy jak tam to się zwie (Show Dependencies Recurcośtam).
Jak wywali ci całą tą listę zależności, to zaznaczasz je wszystkie, i dajesz "pokaż w nowym oknie". W tym nowym oknie u góry masz listę kuidów jako kryterium filtracji.
I teraz tą listę można wykorzystać do definicji nowego filtra, który będzie wyglądał
Kod:
Installed= True
AND NOT
Asset KUID= lista kuidów
I w ten sposób powinno wypluć listę kuidów, które nie są zależnością do niczego.
(Wymyśliłem to przed chwilą, więc sam jeszcze nie testowałem ;) )[/code]