Przyłączam się do prośby o udostępnienie modelu dworca Warszawy Centralnej do osób, które takowy posiadają, a na pewno są takie. Wiem, że kiedyś sam autor, czyli @margera w tym wątku udostępnił swój model, jednak linki do niego już dawno temu wygasły. Także użytkownik @ICkonduktor coś tam działał w temacie Dworca Centralnego o ile dobrze pamiętam, ale też temat ucichł. Tu jest chyba jego filmik ukazujący tenże dworzec w Trainz. Nie ukrywam, że ten model bardzo by się przydał, bo sam buduję mapę linii kolejowej nr 9 z Warszawy do Gdyni, chciałbym jednak zakończyć ją na stacji Warszawa Zachodnia, dlatego model dworca centralnego byłby bardzo mile widziany. Sporo innych dodatków dedykowanych już wykonałem i dużo jeszcze zostało, modelowania dworca Warszawy Centralnej niestety się nie podejmę - jest to temat zbyt trudny jak na moje umiejętności. Zwracam się więc jeszcze raz z gorącą prośbą o przesłanie modelu. Obserwuję to forum od wielu lat i tematy z prośbą o przesłanie modelu tego dworca co jakiś czas wracają. Może warto byłoby umieścić raz na zawsze na jakiejś pewnej stronie z dodatkami do Trainz (może TrainzArt?) ten model, aby takie tematy się już nie pojawiały?
W 2013 roku zacząłem dłubać paczkę dodatków do budowy Warszawy Centralnej, ale z powodu braku czasu prace zostały wstrzymane. To co było skończone udostępniłem na forum i paczka gdzieś sobie tutaj wędrowała. Ja niestety nie mam do niej dostępu, więc jeżeli ktoś odnajdzie ją w czeluściach swojego komputera, to super by było gdyby ją tutaj wrzucił :)
Pomógł: 13 razy Wiek: 72 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 417 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-09-2022, 13:55
Istnieje mapa dużej części WWK + okolice. Pan Piotr Simiński udostępnia filmy z przejazdów po niej. Oto jeden z nich z nocnym przejazdem przez WWK i Dworzec Centralny: https://www.youtube.com/watch?v=Nz5efRkxV_M
Za każdym razem gdy je oglądam to jestem pod wrażeniem dbałości autora o szczegóły tej mapy.
Niestety nic nie wiem o ewentualnej dostępności tej mapy ani dedykowanych jej dodatków.
Twórczość Piotra Simińskiego znam, zapomniałem wspomnieć o nim pisząc mój pierwszy post w tym wątku. No i tak - ostatni jego film został opublikowany półtora roku temu, niestety mam wrażenie, że projekt upadł i nie ujrzy światła dziennego. W dodatku nie ma możliwości skontaktowania się z autorem - wyłączył możliwość komentowania pod filmami, prywatnych wiadomości na YouTubie chyba nie można już wysyłać (muszę jeszcze raz sprawdzić). No nic, będę cierpliwie czekać, może ktoś jeszcze znajdzie u siebie na dysku model warszawskiego Dworca Centralnego (chodzi mi właściwie tylko o część podziemną, z samym budynkiem na zewnątrz jakoś sobie poradzę). Jeśli nie, to pokombinuję co dalej z tym zrobić
Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za wskazówki i za udzieloną pomoc! Dziękuję @kris36 za poratowanie i podesłanie modeli. Dziękuję autorowi modeli, czyli @margera, za udzielenie zgody na podesłanie tych modeli. Dzięki Wam będę mógł kontynuować dalsze prace nad warszawską częścią mojej mapy - to spore ułatwienie.
Przepraszam jednocześnie autora tego tematu, że sobie "zawłaszczyłem" jego temat. Myślę jednak, że się nie obrazi, w końcu szukamy tego samego :)