FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wyrzucanie TANE do pulpitu - mapa Sudety Jesień 1976
Autor Wiadomość

znawca

Wysłany: 20-02-2022, 22:24   Wyrzucanie TANE do pulpitu - mapa Sudety Jesień 1976

Na mapie Sudety Jesień 1976 w trybie maszynisty gra w losowym momencie zamyka się do pulpitu.
Okazało się, że winowajcą są tarcze ostrzegawcze semaforów i powtarzacze nazwane OLD. W połączeniu z pociągami prowadzonymi przez AI dodatki te powodowały crash.
Po zamianie na inne (nowsze) sygnalizatory problem zniknął.

Pomysł na naprawę mapy autorstwa kolegi Generally, za co dozgonne dzięki :mrgreen:

Railwoj 
trainz

Wysłany: 21-02-2022, 19:52   

Tak, świetlne tarcze i powtarzacze Erniego Souchaka (OLD w nazwie) niestety nie działają w TANE. W trawniku też. Mogę to potwierdzić z autopsji. Na problem z nimi natrafiłem już pod TS12, gdy wywalały mi i Radunię i Sudety. Ostatnio jeszcze znalazłem je, już w TANE, robiąc sobie własną sesję do Ziemi Świętokrzyskiej, przed stacją w Kielcach od strony Białogonu.

Jeśli w TANE, w geodecie, po wstawieniu na mapę świecą się światła we wszystkich komorach tarczy/powtarzacza jednocześnie, oznacza to błąd. Taki obiekt lepiej wymienić na v5 (bez OLD w nazwie), ponieważ będzie powodował problemy w grze.

Odpowiedz do tematu