FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ruch uliczny
Autor Wiadomość
Kanclerz
znawca
architekt uprawniony

Wysłany: 01-03-2018, 18:25   Ruch uliczny

Przygotowałem część przejazdów na mojej mapie pod ruch uliczny sterowany zamykającymi się rogatkami. Wszystko działa ALE - znikają bez powodu samochody. Z dość sporego oddalenia pojawiają się ale przy bliższej perspektywie znikają - słychać ich klaksony etc. Czy ktoś miał podobne problemy? Szukałem w wersji anglojęzycznej podobnych problemów i ich rozwiązań ale niestety nic ciekawego się nie dowiedziałem.

Auta znikają przy bliskiej perspektywie (człowieka stojącego przy rogatce) albo jazdy śledzącej z pociągiem a pojawiają się, gdy odlecę od przejazdu (np. w powietrze dość wysoko).

Wkurza mnie to, bo jednak korek ciągnących się aut jest dość atrakcyjny - jeśli nie mogę się wyciągnąć ze stacji, albo długo manewruję.

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 05-03-2018, 00:10   

A spróbuj zmienić lokalizację - region mapy, na np francuską czy niemiecką i czy się to też powtórzy. Nie wiem jakiego typu masz te przejazdy, ale spróbuj gdzieś zastosować takie gotowce Grade Xing. One ładnie przybierają wygląd drogi, torowiska są ładnie schowane, są rogatki (albo tylko światła) no i działają bezbłędnie. Jedyny mankament to to , że nie wyglądają jak nasze rodzime. Na próbę jednak można ich użyć. Albo zastosować system kolegi RBacha, który też jest bardzo elegancki i przyjazny w stosowaniu ;-) a co najważniejsze - krajowy
Metodą prób i błędów może się coś wyjaśni.

Kanclerz
znawca
architekt uprawniony

Wysłany: 05-03-2018, 09:08   

Przejazdy mam skonfigurowane poprawnie - używam radkowych płyt, UAZowo - traxxowych świateł i radkowych rurek, więc chyba pora przetestować pomysł na inny region.

Kolego, może Ty chciałbyś zobaczyć jak mój region sprawuje się u Ciebie?

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 07-03-2018, 12:06   

Oczywiście, że mogę popróbować, nic nie stoi na przeszkodzie. Powiem tylko, że ja z polską regionalizacją miałem dawniej jakieś problemy i wstyd przyznać, ale obecnie stosuję niemieckie lub francuskie. Te działają mi doskonale, mnóstwo pojazdów, jeżdżą jak szalone, trąbią i wyprzedzają na zakrętach ale na rogatkach czekają cierpliwie :-D . Polskich pojazdów mam sporo ale czy wszystkie to nie mam pojęcia. Pewnie jest gdzieś dostępny jakiś dodatek, w którym jest zawarte wszystko co potrzebne ;-)
Zapodaj skąd to mógłbym ściągnąć to wypróbuję :-)

CenariusPL 
super user

Wysłany: 07-03-2018, 19:16   

Kolego Peeet2005, mógłbyś zarzucić całość ruchu ulicznego kompatybilnego z TANE? W sumie lepiej by wyglądało niż statyczne wozy na drogach,

Kanclerz
znawca
architekt uprawniony

Wysłany: 07-03-2018, 23:25   

Peeet2005 napisał/a:
Oczywiście, że mogę popróbować, nic nie stoi na przeszkodzie. Powiem tylko, że ja z polską regionalizacją miałem dawniej jakieś problemy i wstyd przyznać, ale obecnie stosuję niemieckie lub francuskie. Te działają mi doskonale, mnóstwo pojazdów, jeżdżą jak szalone, trąbią i wyprzedzają na zakrętach ale na rogatkach czekają cierpliwie :-D . Polskich pojazdów mam sporo ale czy wszystkie to nie mam pojęcia. Pewnie jest gdzieś dostępny jakiś dodatek, w którym jest zawarte wszystko co potrzebne ;-)
Zapodaj skąd to mógłbym ściągnąć to wypróbuję :-)

Wygląda na to, że niskie ustawienia wgrywania sceny i przetwarzania obiektów za kamerą spowodowały wycięcie pojazdów. Obserwuję to i testuję. Jutro postaram spakować się Region (ja go zrobiłem sam w oparciu o doktorowy).

Odpowiedz do tematu