Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 08-10-2015, 14:38 Ruch pojazdów na drogach
Witam!
Tak się męczę i szukam jak tu dodać ruch pojazdów na drogach i nie mogę znaleźć. Jedyne co znalazłem to w ustawieniach środowiskowych Enable traffic road. Jest to oczywiście włączone ale pojazdów jak nie było tak nie ma. Próbowałem różnych dróg ale żadna nie zmienia stanu rzeczy. Co ciekawe, ściągnąłem z DLS taką trasę Ardennes i tam pięknie autka jeżdżą. Gdy dołączyłem inną moją mapkę to i na tej mojej zaczęły jeździć pojazdy. O co w tym chodzi ? Byłbym wdzięczny za podpowiedź
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 08-10-2015, 15:15
Drogi w większości nie mają po prostu w configu wpisanego ruchu samochodowego. Na przykład moje drogi nie mają. W takim układzie najlepiej zastosować jako "starter" drogę z włączonym ruchem - to znaczy połączyć drogę właściwą gdzieś na końcu ze starterem.
Można w tym samym celu użyć specjalnych starterów drstracha (nie wyglądają jak drogi), które generują ruch o różnym natężeniu. Zapewne są dostępne w paczce całościowej z dodatkami Doktora, która wisi u RBacha na stronie.
Pamiętaj, że za rodzaj jeżdżących samochodów odpowiada dodatek typu region, ale nie wiem jak z obsługą tychże w TANE.
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 08-10-2015, 21:53
Ja nawet już miałem ten generator ruchu pojazdów zainstalowany, ale źle go używałem Teraz autka jeżdżą jak szalone a nawet się wyprzedzają nie zawsze zgodnie z przepisami
Dzięki za poradę i pozdrawiam!