Witam , mam problem z lokomotywami , otóż gdy instaluje lokomotywy (każde z wyjątkiem en , ew i jednego rodzaju su46) w geodecie kiedy je dodaje wyświetla mi się fatal error , a instalowalem wszystkie dodatki do lokomotyw jak i pvl i multikomende. To samo tyczy się wagonów.
Dokładne informacje : lokomotywy te wyswietlaja się na torach , ale gdy uruchamiany zapisana mapę z lokomotywami , wyświetla się fatal error. Coś jeszcze?
Ale jakie lokomotywy, skąd, sposób instalacji, (rodzaj TRS domyślam się, że TRS2004 na podstawie kategorii), system operacyjny, opcjonalnie konfiguracja sprzętowa...
Pomógł: 50 razy Wiek: 35 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 897 Skąd: Sierpc
Wysłany: 03-12-2011, 12:08
Z tego co pamiętam to tego typu błąd miałem z baaardzo starymi lokomotywami TrzcinyP (kto je jeszcze dzisiaj pamięta ;P) - SU45 i SU46. Problem był właśnie mniej więcej taki taki, jaki opisałeś.
Ale te co mówisz powinny działać bez problemu, jeśli masz wszystkie konieczne zależności.
Sprawdź czy na pewno pobierasz dodatki pod Twoją wersję Trainza - bo może po prostu pobrałeś np. wersje TRS2006+. I upewnij się czy masz na pewno TRS2004 SP4 - ten Service Pack jest ważny dla poprawnego działania wielu (je,śli nie praktycznie wszystkich) dodatków.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 03-12-2011, 12:12, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-12-2011, 13:36
Filos po pierwsze przeczytaj regulamin (to jest ostrzeżenie).
Po drugie, czy te lokomotywy są na pewno do twojej wersji gry? IMO nie, patrz na obrazek, w lewym rogu są podane numery wersji, na TRS2004 powinien bez problemów chodzić tabor HDM i JDS, z pozostałym bywa różnie.
Drugi kolega , który napisał odpowiedź pomógł mi : miał racje , musiałem zainstalować sp4. teraz mi śmigają . tylko nie które lokomotywy, kiedy je klikne w geodecie i dodaje , nagle znikają z ekranu wyboru lokomotywy . Poprostu były i znikneły