Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5344 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-09-2010, 22:57 Wnętrze kabiny elektrowozów typu 59E (seria 181/182/183).
Witajcie,
Poszukuję zdjęć wykonanych pod kątem tekstur.
Konkretnie interesuje mnie wnętrze kabiny elektrowozu budowy Skoda - typ 59E1, 59E2 lub 59E3 - współcześnie elektrowozy serii '181', '182' i '183' spotykane w ruchu szczątkowo jeszcze na sieci ĆD, ZSSK oraz bardzo licznie w polskim sektorze prywatnym.
Pomógł: 50 razy Wiek: 35 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 897 Skąd: Sierpc
Wysłany: 09-09-2010, 10:08
Tak sobie myślę, że może wnętrza kabin jeżdżacych w Polsce EP05 czy nawet ET40 moga być podobne z dokładnością do jakiś detali. Sporo elementów (np. przednie szyby, drzwi) wygląda na wspólne dla tych typów lokomotyw, więc może i kabina jest dość podobna.
A np. podobno w lokomotywowni Kraków Prokocim jest EU05-22, może by ją pozwolili sfocić, ponadto nie ma sterowania wielokrotnego jak uchowane egzemplarze EP05 przebywające gdzieś w warszawskich lokomotywowniach czy ET40, które jako dwuczłonowa też powinny się różnić, a te na zdjęciach też nie wyglądają na posiadające sterowania wielokrotnego, więc chyba EU05 byłaby im najbliższa. Plus poszukać jescze jakiejś czeskiej dokumentacji tych lokomotyw, może gdzieś w internecie jest i porównując z nimi może by sie coś udało wykombinować. Może właśnie te odstawione PKPowskie były w jakimś stopniu źródłem tekstur, chociaż ciekawe jak z dostępem do nich... EU05 jest chyba jako eksponat, a EP05 czy ET40 w rezerwie, więc pewnie i tak trzeba by z kimś gadać żeby można było dostać foty z wnętrza...
Ale mówię, tak sobie tylko myślę, mogę się mylić.
Czeskie 182 parę razy widziałem a EU05/EP05 na żywo nigdy, ale ze zdjęć wydaje mi sie że mają wspólne elementy. może to tylko pozory, ale kto wie...
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 09-09-2010, 10:13, w całości zmieniany 1 raz