Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 29-11-2024, 19:52 Brak biblioteki
Witam!
Niestety ale spotkała mnie ta nieprzyjemność że wysypał mi się system Win11. Jeszcze nie wiem czy to była wina systemu czy dysku ale dysk miał drugą partycję gdzie miałem TRS22. Jak w końcu uruchomiłem system ponownie to chciałem sprawdzić jak się uruchomi TRS. No i tutaj kłopot bo wyskakuje komunikat że mu brakuje biblioteki msvcp140_atomic_wait.dll. Jak patrzę do folderu gry to są tam nawet takie 3 biblioteki msvcp140.dll Czytałem porady że trzeba jeszcze wrzucić taką do System32 w Windowsie. Tak też zrobiłem ale niepomogło to. Ściągnąłem czystą wersję instalacyjną Tereski i zainstaloowałem ale efekt był podobny. No to już nie wiem o co chodzi, czy to jakaś specjalna wersja ? Czy czegoś nie doinstalowałem w systemie?
Cześć,
czy problem został już rozwiązany?
Jeśli nie to może warto spróbować przeinstalować pakiet MS Visual C++ Redistributable.
Ja mam w moim W11 kilka wersji zainstalowanych.
Poza tym ta brakująca biblioteka powinna być nie tylko w C:\Windows\System32 ale również w C:\Windows\System32. U mnie właśnie tak jest.
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 01-12-2024, 10:53
Tak, właśnie wczooraj udało mi się znaleźć w sieci właściwą bibliotekę i ściągnąłem ją. Już wszystko działało zanim przeczytałem poradę.
Ja miałem w zasadzie bardzo stary system pamiętający jeszcze Windows 7, potem na to nagrałem win10 a jakiś rok temu jak zmieniałem komputer to też Win11 zainstalował się na starym bez kłopotu. Dzięki temu unikałem żmudnego instalowania na nowo wszystkich programów a te wszystkie stare pakiety juz miałem. Teraz niestety jestem zmuszony odtwarzać wszystko od nowa ale jakoś powoli to idzie :)
_________________ KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 01-12-2024, 10:57, w całości zmieniany 1 raz