FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Warsztat Patryka
Autor Wiadomość
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy

Wysłany: 08-06-2024, 09:10   

Cudne te tekstury i modele, wszystkie 3.

Od siebie dodam, że obecnie nieco utknąłem przy modelowaniu szafy WN - brakuje mi zdjęć (poglądowych i na tekstury) Wyłącznika Szybkiego i zespołu styczników grupowych. Mam trochę zdjęć z wnętrza szafy podesłanych przez różnych kolegów, ale jest tam strasznie ciasno, więc nie ma jak go uchwycić w całości.

Jeżeli ktoś jakimś cudem mógłby poratować zdjęciem WSa zdemontowanego i leżącego sobie na hali, to byłbym niezmiernie wdzięczny.

Coś kojarzę, że w jakimś technikum kolejowym była działająca szafa ET22 "luzem", bodajże spięta z symulatorem, ale to było dość dawno - nie wiem jak teraz...
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
Ostatnio zmieniony przez adamstan 08-06-2024, 09:12, w całości zmieniany 2 razy  

rysztur
znawca

Wysłany: 08-06-2024, 10:16   

Fajne byczki, krótko mówiąc. Tak jak mówisz, te ficzerki, duperelki nadają smaczku bryle loka, zbliżając ją do oryginału, niestety swoje ważą... Patrząc na zrzuty, zainwestowałbym w osprzęt elektryczny na dachu byka. Izolatory, uproszczony patyk czy wyłącznik nożowy psują efekt całości, ale warto w nie zainwestować.
Na moim jamniku tak to wygląda:

Myślę, że warto, jeżeli byłbyś zainteresowany, mogę podzielić się siatkami 3d tych elementów (robiłem je na podstawie dostępnych mi rysunków technicznych, więc powinny trzymać wymiary).

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 08-06-2024, 10:34   

Świetnie że dalej działasz, idealnie spasowane tekstury oraz detale. Jedyny - jest taki że w niższych wersjach niż T:ANE modele nie będą działać z racji tego model jest zapisany w innym formacie pliku niż pliki bazujące na formacie .im . Pozostaje tylko kupić T:ANE lub TS2019. Jednak mimo wszystko modele fenomenalne :)

Odpowiedz do tematu