Wysłany: 15-06-2022, 16:52 SU45 ADHD Błędne zależności
Witam. Posiadam symulator TANE SP4 i chciałem zainstalować SU45 ADHD ale coś źle chyba zrobiłem. Otóż po zainstalowaniu w zawartości pojawiła się informacja o brakujących zależnościach więc je uzupełniłem. Teraz widnieje informacja o Błędnych zależnościach. Jeśli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Zawartość: https://imgur.com/a/HJABcmm
Ostatnio zmieniony przez Kolonek 15-06-2022, 16:58, w całości zmieniany 1 raz
Tak i teraz wszystko jest jasne:
w katalogu cienia masz skompresowaną teksturę black.
Trzeba ją przpuścić przez PEVSoft Image2TGA. Program utworzy plik tekstury "black.tga" i plik tekstowy "black.texture.txt". Stary pli usuń z folderu zatwierdź i po kłopocie.
Lepiej sie tego nauczyć, bo wiele błędów w TANE i trawniku jest tym spowodowane...
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-06-2022, 16:06
Kolonek napisał/a:
jak mam sie poruszać po lokomotywie
Wciskając na klawiaturze odpowiednią ilość razy klawisz: [ lub: ] robisz "obieg" zza nastawnika z powrotem za nastawnik, przechodząc po drodze przez przedział maszynowy, w jedną lub drugą stronę.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 16-06-2022, 16:10, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-06-2022, 21:56
Kolonek napisał/a:
chodzi o opcję freeintcam bo nie wiem gdzie to włączyć
Na ekranie startowym gry klikasz: uruchom Trainz ->
-> klikasz w: -> Menu główne, następnie
wybierasz -> Ustawienia ->
klikasz -> Ustawienia ogólne ->
w prawym dolnym rogu ekranu wyświetla się lista: "Opcje zaawansowane dla autorów zawartości".
Na tej liście 6. od góry (albo 3. od dołu) to opcja: "Enable Free Internal Camera".
"Zaptaszczasz" i masz