Aktualnie tworzę mapę (całej) Polski. Screenów na razie nie dam, gdyż jestem przy pierwszym mieście, Łeba, na północy którego jeszcze nie skończyłem. Chętnie przyjmę kogoś do pomocy, o ile będzie pracował za darmo :) . Będą Polskie akcenty takie jak nasze ojczyste lokomotywy czy sklepy. Jeśli macie jakieś sklepy czy coś to wrzucajcie, bardzo się przydadzą.
Hehe a to ci dobry żart... :) Tylko że dziś nie 1 kwietnia :D
nie ten dział kolego...
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ostatnio zmieniony przez zgred 17-12-2008, 17:36, w całości zmieniany 1 raz
Proponuję ukończyć najpierw Łebę, zrobić kilka screenów i dopiero wrzucić temat.
A moderatorowi proponuję przenieść to do Fikcyjnych :)
A do reszty userów - Nie psujcie jego marzeń ;) Święta idą :)
Jest tu taka zasada, że najpierw robi się chociaż kilka segmentów, strzela kilka screenów i dopiero na końcu zakłada się temat o mapie.
Poza tym czarno to widzę. Musiał byś mieć schematy wszystkich stacji w Polsce i do tego tysiące zdjęć żeby to jakoś porządnie odwzorować. No i do tego musiał byś mieć kompa nie z tej ziemi żeby to uciągnął.
Dla przykładu, ja robiąc mapę segmentową mojej stacji (4 tory + nieużywana bocznica) odbyłem dziesiątki spacerów, wykonałem szkice układu torowego, na google earth wymierzyłem odległości, wykonałem setki zdjęć i kilka dodatków charakterystycznych.
A do reszty userów - Nie psujcie jego marzeń ;) Święta idą :)
Bo a nóż się spełnią... :P
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ja koledze proponuję wytrzeźwieć, ponieważ mapy RP NIE DA SIĘ ZROBIĆ !!! z tego co ja wiem, zajęłoby Ci to jakieś 100 lat.... Choćby ze względów technicznych TRS-a. A może lepiej pokusić się i zrobić naprawdę porządną, wydajną polską mapę Łeba--> Gdynia ?
Tak się składa że Łeba w zasadzie już jest zrobione przeze mnie w ramach projektu który współtworze z Kilanem. Chodzi o linię 229 Pruszcz Gdański - Kartuzy - Lębork - Łeba. Narazie opublikowany jest fragment autorstwa KilanZioma Pruszcz - Kartuzy ale być może do końca grudnia opublikuje drugie demo z tej linii fragment Lębork - Łeba. Zostały mi poprawki do zrobienia trochę tektur i wykończenie stacji Lębork.
Ostatnio zmieniony przez Magnus 17-12-2008, 18:52, w całości zmieniany 2 razy