Modele lokomotyw są autorstwa @Wujka82 z moimi drobnymi zmianami (światła i jakieś tam detale, plus dostosowanie pod ADHD). Tekstury są przeniesione z reskinów różnych autorów, niestety nie pamiętam dokładnie, która jest czyja. Jedyne co wiem, to że SP42-093 robiłem, i ten wóz jest tylko jako ADHD, ale chyba też przemalowywałem z jakiejś innej.
A!, to są kabiny w wersji z Webasto. Z jakiegoś powodu CMP nie pokazywało mi, żeby jakiś wóz ich używał, i zapomniałem je wrzucić do paczki (myślałem, że zrobiłem je "na zapas"). Zaraz je wgram na serwer.
[19:01] Link w pierwszym poście, poczekajcie jeszcze ze dwie minuty aż sie załaduje do końca.
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2155 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 15-03-2020, 17:25
W jakim temacie?
Pompa oleju, pompa paliwa, START - trzymasz dłużej aż zakopci, nawrotnik na kierunek, luzujesz hamulec i jedziesz. To tak najprościej.
No właśnie tu jest problem bo jak tak robię to kopci obrotomierz na maxa ale nie napełnia zbiornika gł itp i po chwili pada aku a znowu jak biorę odpalam z komendy "silnik start" to zapala i zaraz gaśnie.
Może przez to że mam trs 12?
Być może, bo tam chyba podczas sekwencji uruchamiania są jakieś opóźnienia powiązane z odgrywaniem dźwięków, a TRS12 je ignoruje, trzeba je zamieniać na stałe. (Problem z funkcją Sleep(PlaySound(...)) ). Przejrzałem na szybko skrypt, ale nie jestem pewny. Być może jak się pewne funkcje wykonują za szybko (bo w TRS12 skrypt nie czeka na zakończenie odgrywania dźwięku) to się mogą niektóre flagi podczas sekwencji rozruchowej nie ustawiać tak jak trzeba.
A ogólnie co do samego uruchamiania - na 42, w odróżnieniu od fiata, nie trzeba odpalać pompek ręcznie ani trzymać przycisku startu - jest pełna automatyka. Jak są załączone baterie i prawidłowe temperatury to wystarczy po prostu raz nacisnąć START. Powinna uruchomić się pompka oleju, a po chwili, jak nabije ciśnienie, powinien automatycznie ruszyć rozruch.
Adam ja przepraszam że śmie prosić dał byś radę zrobić taki skrypt dla mnie to jest wyższa szkoła jazdy i to bez trzymanki :shock: ale dla ciebie to pewnie pestka jesteś w tym mistrzem i szacun za to co robisz jak nie darady to ok zrozumię :-)
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2155 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 15-03-2020, 18:57
Przenieś się na TS10 49933 to będziesz miał wszystkie wydane lokomotywy ADHD gotowe do działania po instalacji. Szybciej i wygodniej niż przerabianie tego dla kilku osób spod TS12.
no wiem tylko czy jest możliwość przeniesienia map i reszty dodatków (trochę tego się nazbierało os 2004) i gdzieś jeszcze można kupić ts 2010 ?
Też kupiłem kilka parowozów adhd i się dzieją cuda niewidy :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony przez KADZIO91 15-03-2020, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
Teigreka chyba jeszcze nie ma w downloadzie. Ciągle się zbieram, żeby wrzucić. Ale w sumie może by ten offtop parowozowy gdzieś wyciąć, żeby wątek jednak był tylko o stonkach?
Admin:
Posprzątałem.
Proszę nie uprawiać pyskówek. Oferty oddania/odsprzedaży/prezentu płatnych dodatków proszę na PW. Dalsze offtopy poskutkują stosownymi nagrodami.
Witam.Mam TS2009 Sp4 najwyższy build dla tego trainza i mam problem z ADHD SM/P-42.Otóż CMP nie pokazuje braków czy błędów i loka stawiam na tor w geodecie a w maszyniście czapka niewidka jakby go nie było , mało tego maszynisty też nie można w sesji przypisać do tego loka . Wie ktoś o co chodzi?Z pozostałym taborem ADHD takich kwiatków nie mam
U mnie na TS10 wszystko jest cacy, jedyne co zauważyłem to że wózki, znikają jak jestem kamerą przy loku, gdy się oddale na kilka metrów, pojawiają się, czyżby źle dobrany lod?