Witam
Czy po sciagnieciu mapy zalozmy slaska kolej gorska i sciagnieciu brakujacych zależności w 3/4 kompletnosci mapy to po wczytaniu jest mozliwe miec tylko biale tlo ? Czy musi byc mapa kompletna by odtworzyla sie w tane? Po wcisnieciu m na klawiaturze to jest tylko zielona plansza bez szlaku kolejowego ...
Spróbuj zapisać tą mapę w TS2010 albo TS12 pod nowym kuidem (Zapisz jako) i wtedy ją otwórz w T:ANE. Możliwe jest też, że nie masz tekstur gruntu, lub są błędne.
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 11-02-2016, 20:24
Ja bym jeszcze sprawdził w CM tę mapę (w TANE) i potem niech ci wyświetli zależności. Wtedy zobaczysz czego ci brakuje i co jest błędne. Podejrzewam, że sporo tego będzie. Tę mapę ja mam zaimportowaną w TANE i wygląda ślicznie, ale musiałem się napracować trochę żeby wszystkie składniki były poprawne.
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 11-02-2016, 23:03
Dodam jeszcze, że tak mnie wzięło na nieco starsze trasy i dziś zaimportowałem mapkę Kolej Bystrzycka. O dziwo brakło mi tylko 4 dodatków, które były dostępne na DLS, a poza tym wszystko gra! . Jak to przyjemnie uruchomić starą mapkę, nawiasem mówiąc bardzo ładną i do tego bez większych problemów
Jedyne ciekawe zjawisko, to to, że zarówno w trybie Geodety jak i w Maszyniście mapa wyświetlana była w większości jako puste segmenty, tylko same torowiska. Faktyczny teren był jednak w porządku. Po zapisaniu jednak sesji juz wszystko było OK
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 11-02-2016, 23:04, w całości zmieniany 1 raz