FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
mapy realne w tane
Autor Wiadomość
spinmax
super user

Wysłany: 10-02-2016, 16:33   mapy realne w tane

Witam
Czy po sciagnieciu mapy zalozmy slaska kolej gorska i sciagnieciu brakujacych zależności w 3/4 kompletnosci mapy to po wczytaniu jest mozliwe miec tylko biale tlo ? Czy musi byc mapa kompletna by odtworzyla sie w tane? Po wcisnieciu m na klawiaturze to jest tylko zielona plansza bez szlaku kolejowego ...

Generally
trainz

Wysłany: 10-02-2016, 16:49   

Spróbuj zapisać tą mapę w TS2010 albo TS12 pod nowym kuidem (Zapisz jako) i wtedy ją otwórz w T:ANE. Możliwe jest też, że nie masz tekstur gruntu, lub są błędne.

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 11-02-2016, 20:24   

Ja bym jeszcze sprawdził w CM tę mapę (w TANE) i potem niech ci wyświetli zależności. Wtedy zobaczysz czego ci brakuje i co jest błędne. Podejrzewam, że sporo tego będzie. Tę mapę ja mam zaimportowaną w TANE i wygląda ślicznie, ale musiałem się napracować trochę żeby wszystkie składniki były poprawne.

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 11-02-2016, 23:03   

Dodam jeszcze, że tak mnie wzięło na nieco starsze trasy i dziś zaimportowałem mapkę Kolej Bystrzycka. O dziwo brakło mi tylko 4 dodatków, które były dostępne na DLS, a poza tym wszystko gra! . Jak to przyjemnie uruchomić starą mapkę, nawiasem mówiąc bardzo ładną i do tego bez większych problemów :-D
Jedyne ciekawe zjawisko, to to, że zarówno w trybie Geodety jak i w Maszyniście mapa wyświetlana była w większości jako puste segmenty, tylko same torowiska. Faktyczny teren był jednak w porządku. Po zapisaniu jednak sesji juz wszystko było OK

Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 11-02-2016, 23:04, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu