1. Przejzyj temat: http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=3457 bo moze ktos juz tych dodatkow szukal i dostal odpowiedz/linka gdzie sa. Szukasz po numerze KUID.
2. Jezeli nie znajdziesz to w TYM SAMYM TEMACIE tj 'szukam kuidu' podaj numery KUID dodatkow ktorych szukasz i czekaj cierpliwie na odpowiedz.
Tak jak ktoś już tutaj wcześniej napisał ściągnięcie tych wszystkich dodatków rozstrzelonych po całym necie graniczy z cudem nie wspominając o "ślepych" linkach, a o czasie poświęconym na ściągnięcie tego wszystkiego nawet nie wspomnę.
Jest to niewątpliwe podstawowa wada całej tej serii gry, która czyni ją z lekka zamkniętą tylko dla maniakalnego grona.
Ściągam udostępnioną trasę błyskawicznie bo waży 5MB, instaluję, odpalam i co widzę....
w większości szarą "scenerie", gdzieniegdzie zabłąkane drzewo oraz wybiórczo jakieś tam tory.
Ściągnięcie wszystkich potrzebnych dodatków zajmie kilka ładnych dni.
Przeciętny "gracz" zrezygnuje po samym otworzeniu Worda z linkami...
Więc tego typu mapę można sobie ...... podziwiać na fotkach autora.
Zwracam się zatem z prośbą do twórcy, czy nie mógłby umieścić paczki z użytymi do niej dodatkami, tak aby trasa była kompletna ?
Pomógł: 54 razy Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 27-01-2016, 09:11
TRS to niestety symulator dla cierpliwych, jeżeli szukanie dodatków przerasta możliwości użyszkodnika - to pocieszę tylko tym, że są lepsze atrakcje. Wywalenie gry do pulpitu i całonocna naprawa bazy danych to tylko przedsmak
Co do tak starych map - cóź, ciężko obecnie znaleć do nich komplet, zwłaszcza że gros dodatków pochodzi z zagranicy. Licencja ich moźe zabraniać przesyłania dodatków mailem czy gromadzenia w paczki zbiorcze.
_________________ Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
Ściągnięcie wszystkich potrzebnych dodatków zajmie kilka ładnych dni.
Obawiam się że aktualnie skomplementowanie wszystkich dodatków do PKW może być niewykonalne.
piotherm napisał/a:
Więc tego typu mapę można sobie ...... podziwiać na fotkach autora.
Nawet to już nie jest możliwe - przynajmniej na naszym forum - screenshoty z imageshack wyparowały.
Gdy wychodziła mapa Polskie Koleje Wąskotorowe, to nie było jeszcze paczek wsporczych do map :(
Jakiś czas temu przesiadłem się na TS2010 build 49933 i mam w nim zainstalowane starsze mapy Jamala, m.in. Polskie Koleje Wąskotorowe:
Mam błędne 4 dodatki Sir_M których nie potrafię naprawić:
<kuid:142343:24085>,<kuid:142343:24090>,<kuid:142343:26008>,<kuid:142343:26009>
Może ktoś dał radę te 4 dodatki naprawić
W trybie kompatybilnym oczywiście mapę można uruchomić.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
Szczerze żałuję, że nie robiłem paczek wsporczych do moich map: Polskie Koleje Wąskotorowe i Polskie Koleje Piaskowe. Obawiam się, że mogą one zginąć bezpowrotnie...
Ale mam pytanie do naszych użytkowników: Czy posiada ktoś kompletne moje mapy? Mógłby zrobić sam zestaw z paczką wsporczą i udostępnić. To byłby dobry pomysł.
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 27-01-2016, 21:00
Ja mam mapę Polskie Koleje Piaskowe zainstalowaną w TS12 i w TANE. Nie jestem pewny tylko czy są tam wszystkie dodatki jakie były w oryginale, choć prawdopodobnie wersja pod TS12 jest kompletna. Tam nie podmieniałem brakujących dodatków, a w TANE już raczej tak bo niektórych nie dałem rady naprawić. Mogę jakby co spakować obie wersje do udostępnienia
Wysłany: 27-01-2016, 22:23
No więc proszę bardzo - są dwa linki. Jeden to zestaw dodatków pod TS12, a drugi to nieco okrojony pod TANE. W tym drugim jest sama mapa jak również dodatki zmodyfikowane bez errorów
Wysłany: 27-01-2016, 22:36
Pomyślałem, że może jednak samą mapę pod TS12 również dołączę do zestawu. Będzie komplet. Tylko jeśli uznacie że jest wszystko OK, to można to powiesić na jakimś serwerze bo mój dysk Google ma ograniczoną pojemność i za jakiś czas mogą pliki zniknąć
Mam błędne 4 dodatki Sir_M których nie potrafię naprawić:
<kuid:142343:24085>,<kuid:142343:24090>,<kuid:142343:26008>,<kuid:142343:26009>
Może ktoś dał radę te 4 dodatki naprawić
Ja te dodatki naprawiłem i są bezbłędne w TRS2006 i TS2010 :) Nie wiem tylko czy T:ANE będzie je określał jako poprawne gdyż tej wersji nie mam.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 28-01-2016, 07:20
Pobrałem i zainstalowałem wersję TS 12 komplet. Wszystko jest bez błędu, natomiast są braki, pomijam te do ściągnięcia z DLS:
<kuid:147570:88102>
<kuid:115270:101006> <kuid:115270:101007> <kuid:-25:195>
Cieszę się że wskrzesiłem temat, natomiast smuci mnie fakt, że nawet wirtualne wąskotorówki skazane są na wymarcie podobnie jak większość kolejek rozsianych po naszym kraju.....
Ja ze swojej strony mogę zapewnić przestrzeń dyskową na lata jeśli uda się Wam zebrać komplet do odpalenia mapy PKW chociażby na TRS2006.
Nie pozwólcie aby również zlikwidowano taką piękną linię jak PKW !
@Jamal,
na YT znalazłem chyba filmik z przejazdu na PKW. Może warto spróbować skontaktować się z tą osobą. Z tego co widać trasa wygląda na kompletną, niestety filmik sprzed 5 lat :(
Dzięki życzliwości jednego z forumowiczów mam również bezbłędne te 4 dodatki od Sir_M
Paczka_wsporcza_Polskie_Koleje_Waskotorowe_TS2010_976_kuids.cdp W jednym cdp (bez dodatków wbudowanych i kuidów minusowych) z mojego TS2010 build 49933, zawierająca 976 kuidów. Screen z CMP:
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
Oczywiście, że wyrażam. Mnie o zgodę na tworzenie przeróbek moich map, oraz tworzenie do nich sesji nie trzeba pytać. Tylko jeden warunek - do darmowego i powszechnego użytku
Wysłany: 30-01-2016, 23:39
Będą opublikowane jutro. Powód takiego opóźnienia jest taki, że o ile sesje mam bez błędu, to Polskie Koleje Piaskowe pobrane z Auranu różnią się od tych danych pod TS12. Jest parę błędów w moich dodatkach oraz trzy braki i czekam na odpowiedź. Jak tylko dostanę dam znać. Co do samej mapy kolei piaskowych, to mimo upływu lat, ma klimat. Warto by wymienić tylko te machające drzewka i JVC na NL. Byłoby lżej i ładniej.
Wysłany: 31-01-2016, 13:43
http://sendfile.es/pokaz/679165---ce0k.html
Twoja sesja do PKW. Chętnie bym tą wąskotorową przerobił pod nowe dodatki ale brak czasu obecnie nie pozwala, może kiedyś. Swoją przerabiam na współczesne dodatki i wiem ile to roboty
Przeglądając "Fejsa" znalazłem link do tej mapy wraz z dodatkami, po przeczytaniu uprzednich postów że autor wyraża zgodę na modyfikacje, postanowiłem dać z siebie wszystko i odświeżyć mapę, gdyż naprawdę brakuje map wąskotorowych, po namowach kolegi postanowiłem spróbować Swoich sił..
Mam nadzieje że oprócz krytyki przeczytam również słowa wsparcia :)