FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Archiwizacja dodatkow
Autor Wiadomość
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 14-05-2015, 08:10   Archiwizacja dodatkow

Obecna wersja 1.2 jest trochę mało stabilna i zdarzyło mi się już kilka razy że TANE stracił ustawienia i meldował się jako zupełnie po pierwszej instalacji. Po wpisaniu właściwych nastaw i adresu dodatków baza danych automatycznie przywróciła wszystko do stanu normalnego. Niestety ostatnim razem program padł tak dokładnie, że nie potrafił odzyskać bazy danych. Niby wszystko było jak trzeba ale wszystkie doinstalowane dodatki widniały jako otwarte do edycji. Przy próbie zatwierdzenia wyskakiwał napis, że baza danych wymaga naprawy, ale nie chciała się sama włączyć. Klikanie na odpowiednia opcję też wychodził opis, że jest już taki proces uruchomiony i nie można drugi raz. Tylko, że ten proces przeszukał 4 opcje i zatrzymał się na wieki w połowie paska postępu. I ten proces trwał, uniemożliwiając zamknięcie TANE na liście procesów przy próbie wyjścia z gry. Musze to robić ręcznie wywalając proces, albo restartując komputer.
Po ostatnim zwiechu, wkurzyłem się i zainstalowałem TANE od nowa a ponieważ już doinstalowałem sporo dodatków uzupełnianych z DLS trzeba to robić ponownie :-/ . Jak z kolei oświadczają z N3V na piątek 15 maja określili wydanie końcowej wersji i zastanawiam się jak zrobić, żeby po jej zainstalowaniu nie robić tego ponownie? Wychodzi na to, że cały zestaw dodatków doinstalowanych trzeba zapisać do cdp a potem już tylko doinstalowywać. W ten sposób chyba powinny się już wszystkie znaleźć w finalnym programie bez braków?

drstrach
znawca

Wysłany: 14-05-2015, 09:48   Re: Archiwizacja dodatkow

peeet2005 napisał/a:
Jak z kolei oświadczają z N3V na piątek 15 maja określili wydanie końcowej wersji i zastanawiam się jak zrobić, żeby po jej zainstalowaniu nie robić tego ponownie?

Odpowiedź na to pytanie jest dość prosta, poczekać na wersję stabilną, czyli jakieś pół roku, będziesz miał wtedy ładny prezent na gwiazdkę ;-)

Generally
trainz

Wysłany: 14-05-2015, 10:31   

Pobierz ten program: http://trainz.shaneturner.co.uk/cachecleaner.exe i włącz czyszczenie Cache.

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 14-05-2015, 12:58   

Pobrałem, ale ponieważ ja mam TANE na zupełnie innym dysku więc nie może go znaleźć. Jak dam żeby kontynuował to wyświetla okno gdzie nie mam wyboru bo jest pusto i aktywny przycisk CLOSE :-)

Odpowiedz do tematu