Wysłany: 10-05-2015, 21:18 Prośba do Bogdana TGBBF
Dziś wgrałem do TANE mapę Poligon pobraną ze strony RBacha. Większość dodatków zatwierdziła się bez problemu, nieliczne wykazywały brak pliku miniaturki. Natrafiłem jednak na dwa błędy z którymi nie potrafie sobie poradzić (jak niżej):
Obydwa dotyczą braku wymaganego pliku mesha w dodatku.
Stąd moja prośba do autora, Bogdan wyczaruj te meshe, bo ja kompletnie nie rozumiem zasad tworzenie dodatków spline.
Pomógł: 7 razy Wiek: 110 Dołączył: 21 Lut 2011 Posty: 633 Skąd: Stąd
Wysłany: 10-05-2015, 21:36
Najwidoczniej brakuje siatek, które wyświetlają się w przeglądarce obiektów.
Można spróbować skopiować właściwą siatkę i nazwać ją tak, jak ta brakująca.
Nie wiem, czy to zadziała, ale warto spróbować.
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 555 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 10-05-2015, 22:14
Ogólnie ten błąd pojawia się przy wszystkich dodatkach z tzw. chunck mesch czy jakoś tak, każdy dodatek bez pliku mesh.im wywala błąd. Trzeba wszystko na siatkach robić i w config musi być wpis mesh...
PMT, dzięki za radę. Skopiowałem dowolny plik mesha, wkleiłem do katalogu błędnego dodatku, zmieniłem nazwę na wskazaną w raporcie błędu, zatwierdziłem dodatek i wszystko OK. Tory pokazały się w grze Nie rozumiem tego, ale mam 100% bezbłędnych dodatków.
Ale jaja ...
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 10-05-2015, 22:53
Jaja w tej grze to były od zawsze, nic nowego. Widać ze kangury dbają o rozrywkę. Dzięki Wam królikom doświadczalnym jak się człowiek zdecyduje na kupno tego wynalazka będzie wiedział czego się spodziewać i do kogo uderzyć po bezbłędne