Zależy co rozumiesz przez podgląd jeśli chodzi ci o siatkę dodatku to jest taki program Trainz Mesh Viewer 2 znajdziesz go tutaj
Natomiast jeśli chciałbyś się dowiedzieć co zawiera to tutaj musisz użyć innego programu
Kuid Finder 2.0 dostępnego tutaj
Oba programy to jednak programy zewnętrzne które pobrać trzeba i zainstalować z internetu W grze aby zobaczyć dodatek trzeba go załadować do CMP a tu aby zobaczyć siatkę trzeba wejść do edycji w Content Creation Plus.
Ostatnio zmieniony przez ja3f 26-02-2014, 12:39, w całości zmieniany 4 razy
Jeszcze tylko mała uwaga program Kuid Finder nie czyta plików z rozszerzeniem cdp2 ale tutaj wystarczy zmienić rozszerzenie pliku na cdp i problem znika.
szkoda tylko ze twórca gry nie daje możliwości podglądu fizycznego (czyli widoku danego dodatku zanim zdecydujesz się go zainstalować)
wiem że kiedy pobierasz jakiś dodatek to widać co to jest ale ja mam jeszcze w kolekcji te do 2004 (swoją drogą nadal większość działa i się przydaje) i nie pamiętam co tam jest ukryte pod ich nazwą, a czasem po prostu nie ma sensu instalować starych dodatków np lokomotyw z kiepską teksturą, lub semaforów w pierwszej wersji bo nowsze są już lepiej wykonane
Podgląd uzyskasz w Mesh Viewer 2.
Jest jeszcze możliwość obejrzenia zdjęcia dodatku jeśli takie autor dodał (dodatki Trainz 2004 normalnie wyświetlane przy instalacji) potrzeba do tego alternatywnego programu do skanowania plików cdp dla naszego programu Kuid Finder a mianowicie CDP Browser 2 dostępnego tu
Klikamy w programie na nazwę dodatku w tabeli i wtedy się wyświetli.
Ostatnio zmieniony przez ja3f 27-02-2014, 15:29, w całości zmieniany 2 razy