Wysłany: 01-12-2012, 16:23
Chodziło o to aby link nie wygasł, na innych hostingach już dawno by tej paczki nie było.
Mając mój login i hasło użytkownicy którzy pobierali pliki, pobierali je za darmo, to tak jak ja bym się logował. Więc żadne punkty na chomika nie wpływały. Dlaczego wybrałem chomika ?
Choćby dla tego że link nie wygasa po jakimś tam czasie, w miarę szybki transfer, można wrzucać duże pliki itp. itd.
Więc pomysł był chyba nie najgorszy ? Szczególnie że mapę wydałem ponad rok temu, a do dzisiaj mam prośby o paczkę do mapy. I to chyba tyle. I wszystko było by dobrze ale zawsze się najdzie ktoś mądry jak w tym przypadku (zmiana hasła) Szkoda..... Chciałem dobrze :)
Więc pomysł był chyba nie najgorszy ? Szczególnie że mapę wydałem ponad rok temu, a do dzisiaj mam prośby o paczkę do mapy. I to chyba tyle. I wszystko było by dobrze ale zawsze się najdzie ktoś mądry jak w tym przypadku (zmiana hasła) Szkoda..... Chciałem dobrze :)
Aż chce się dodać: "a wyszło jak zawsze". I wznieść wzrok ku niebu i krzyknąć "o święta naiwności"
Naprawdę wierzyłeś, że nie znajdzie się żaden dowcipniś, który zmieni hasło, choćby dla zabawy albo z czystej złośliwości? A gdyby (odpukać) wrzucił ci "dla jaj" na to konto jakieś pedofilskie obrazki? Mam nadzieję, że w podobny sposób nie traktujesz danych do konta bankowego
Ad meritum: Może warto zrobić rewizję paczki wsporczej? Przecież stworzyliśmy licencję PTT Open, jest sporo twórców spoza PTT, którzy wprost w licencji piszą "free for non-commercial" i tak dalej - czyli wywalić niepewnych i nie-open, zmodyfikować nieco mapę (pod kątem tegoż wywalenia) i wydać komplet mapa+sesja+zależności? I bez obaw, że "prawa autorskie", za to z satysfakcją, że jest kolejna mapa w komplecie?
Wysłany: 01-12-2012, 16:57
W tym przypadku nikt tu nie mial zadnej korzysci materialnych i w postaci jakis punktow. Seba udostepnil wszystkim login i haslo do konta tak aby kazdy ktos byl zainteresowany paczka mogl swobodnie jako administrator konta sobie sciagnac te paczke. Mam nadzieje ze teraz juz wszyscy wiedza jaka byla idea tego pomyslu. No ale stalo sie to co sie stalo i widocznie nie wszyscy dorosli do taki rzeczy i juz zwlaszcza do wspolpracy grupowej. Pozdrawiam.
_________________ NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO.
Pomógł: 27 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 09-09-2013, 18:29
A ja mam wielką prośbę - jest możliwość rozbicia paczki dla "Kazimierza" na kilka mniejszych ( zamiast 500MB dać np. 4-5 o mniejszej objętości)?
Chodzi o to, że mój komp nie akceptuje aż tak dużego wysiłku i po szóstej próbie instalacji (i siódmej naprawie bazy danych) postanowiłem dać sobie spokój z tak dużym CDP'em :/
Dodam tylko, jako ciekawostkę, że największym problemem jest zasób "baum2" - wszystko idzie w miarę gładko, dopóki CMP nie napotka tego właśnie dodatku...
_________________ Imperium kontratakuje?
Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez Kudłaty 09-09-2013, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Dodam tylko, jako ciekawostkę, że największym problemem jest zasób "baum2" - wszystko idzie w miarę gładko, dopóki CMP nie napotka tego właśnie dodatku...
Być może chodzi o to, że ten dodatek jest z natury błędny i próba zainstalowania go i zatwierdzenia wymaga od kompa większego wysiłku. Zmień ustawienia CMP tak, żeby nie zatwierdzał od razu dodatków przy instalacji i wprowadzaj je później partiami po 100 na przykład, powinno pomóc.