Zgłaszałem nie najlepszy wygląd drzew w TS12 podczas budowania mapy. Przeleć w moim wątku, tam DoktorStrach podsuwał jakieś propozycje. Ale tak źle u mnie na TS12 nigdy nie wyglądało..przypuszczam, że masz kartę GeForce...
Miewałem podobny problem na Nvidii w 2010. Pomogły dwie rzeczy:
- wewnętrzny Trainzowy Antyaliasing musi być włączony
- w opcjach samej karty koniecznie trzeba dla trainza włączyć antyaliasing alfy (to się tam wabi "wygładzanie krawędzi - przezroczystość" czy jakoś tak) - i to raczej na którąś z wyższych wartości. Jak jest wyłączone, to alfa w trainzie się chrzani w sposób który widać na powyższym obrazku.
nie wiem czy to pomoże koledze (oby tak) , ale u mnie rozwiązało na Radeonie w trybie natywnym problem z prześwitywaniem obiektów przez trawę FMA2. Bóg Ci zapłać Adasiu, przez przypadek rozwiązał się jeszcze jeden kaprys trainza. ;)
Kol. Jakub ma problem z TS12 - tam zdaje się nie ma kompatybilnego Myślę, że winowajcą może tu być intelowska grafika - to i tak cud, że w ogóle na niej się odpala
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2155 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 27-10-2013, 12:22
Z drzewami jest wszystko OK, po prostu twoja karta graficzna nie radzi sobie z obsłużeniem tej gry. To że na jakiejś mapie są wyświetlane lepiej bądź gorzej zależy od wielu czynników takich jak wielkość danej mapy, jakość dodatków na niej (dziadowskie paint czy nowe od kilana) oraz od ich ilości użytych na mapie. Całość i tak rozbija się o grafikę Intela która nie jest rekomendowana nawet jako minimalne wymagania systemowe.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 27-10-2013, 13:13
jakub432000 podstawową sprawą którą powinieneś podać do rozwiązania problemu to parametry komputera i karty graficznej. Od takich spraw trzeba zaczynać posta o pomoc.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 196 Skąd: Polska
Wysłany: 27-10-2013, 13:23
Skoro inne rzeczy poza kartą graficzną są ważne to:
Windows 7
RAM 3GB
Karta graficzna tak jak wspomniałem Intel HD Graphics
Procesor Intel Core i3 2,5 Ghz
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 27-10-2013, 14:34
http://pytamy.pl/title,w-...zlticaid=6118ef tutaj sobie poczytaj to raz. Dwa Intel to mało, tak jak ET bez dopisku cyfrowego. Trzy to Paweł napisał dlaczego tak masz. To że jakąś grę da się zainstalować na lapku czy tablecie nie oznacza że da się grać na przyzwoitym poziomie. To tak jak z jazdą na drewnianych i dymanych kołach. Na jednych i drugich dasie ale różnica w komforcie jest zasadnicza.