Wiek: 29 Dołączył: 23 Sie 2011 Posty: 26 Skąd: Siemirowice
Wysłany: 01-09-2012, 02:41 Komenda rozczep
Chce zaprogramować by lokomotywa się rozłączyła (chce zmienic lokomotywe ze spalinowej na elektryczną ) i trybie budowy jak wezmę programowanie rozkładu nie ma opcji rozłącz mogę to dopiero włączyć w trybie jazdy.Czy da się jakoś zrobyć by była możliwe zaprogramowanie tej komendy w trybie budowy,a może mam jakiś błąd gry?:D
Chce zaprogramować by lokomotywa się rozłączyła (chce zmienic lokomotywe ze spalinowej na elektryczną ) i trybie budowy jak wezmę programowanie rozkładu nie ma opcji rozłącz mogę to dopiero włączyć w trybie jazdy.Czy da się jakoś zrobyć by była możliwe zaprogramowanie tej komendy w trybie budowy,a może mam jakiś błąd gry?:D
Wygasła mi edycja, więc piszę osobny post.
Rzeczywiście zasady "Decouple Loco" w TRS2006 w "Geodecie" nie da się zastosować, ale wbudowana zasada"UnCouplezForm" na pewno spełni Twoje oczekiwania. Musisz ją najpierw w "Geodecie"zaznaczyć w "Zasadach poleceń maszynisty", a potem edytując "Zasady konfiguracji maszynisty" też w "Geodecie" możesz dowolnie sobie w sesji zaprogramować odczepianie lokomotyw. Opcja "0" tej zasady odczepi lokomotywę od składu. W przypadku parowozu z osobnym tendrem musisz wybrać opcję "1", bo gdy wybierzesz opcję "0" odczepi Ci się w "Maszyniście" sam parowóz bez tendra.
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ING_55 01-09-2012, 17:34, w całości zmieniany 1 raz