FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Komenda rozczep
Autor Wiadomość
Puszysty96
nowy

Wysłany: 01-09-2012, 02:41   Komenda rozczep

Chce zaprogramować by lokomotywa się rozłączyła (chce zmienic lokomotywe ze spalinowej na elektryczną ) i trybie budowy jak wezmę programowanie rozkładu nie ma opcji rozłącz mogę to dopiero włączyć w trybie jazdy.Czy da się jakoś zrobyć by była możliwe zaprogramowanie tej komendy w trybie budowy,a może mam jakiś błąd gry?:D

Korzeń 
znawca

Wysłany: 01-09-2012, 08:50   

Wbudowanej komendy odłącz nie można użyć z poziomu geodety. Pobierz sobie zestaw komend Erniesouchaka dostępnych na PTT.

ING_55
super user
Freiherr Meister

Wysłany: 01-09-2012, 10:31   Re: Komenda rozczep

Puszysty96 napisał/a:
Chce zaprogramować by lokomotywa się rozłączyła (chce zmienic lokomotywe ze spalinowej na elektryczną ) i trybie budowy jak wezmę programowanie rozkładu nie ma opcji rozłącz mogę to dopiero włączyć w trybie jazdy.Czy da się jakoś zrobyć by była możliwe zaprogramowanie tej komendy w trybie budowy,a może mam jakiś błąd gry?:D

Użyj komendy "Decuple Loco" Kuid:73126:60001

ING_55
super user
Freiherr Meister

Wysłany: 01-09-2012, 17:30   Komenda rozczep.

Wygasła mi edycja, więc piszę osobny post.
Rzeczywiście zasady "Decouple Loco" w TRS2006 w "Geodecie" nie da się zastosować, ale wbudowana zasada"UnCouplezForm" na pewno spełni Twoje oczekiwania. Musisz ją najpierw w "Geodecie"zaznaczyć w "Zasadach poleceń maszynisty", a potem edytując "Zasady konfiguracji maszynisty" też w "Geodecie" możesz dowolnie sobie w sesji zaprogramować odczepianie lokomotyw. Opcja "0" tej zasady odczepi lokomotywę od składu. W przypadku parowozu z osobnym tendrem musisz wybrać opcję "1", bo gdy wybierzesz opcję "0" odczepi Ci się w "Maszyniście" sam parowóz bez tendra.
Ostatnio zmieniony przez ING_55 01-09-2012, 17:34, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu