Witam,
Chciałbym wam pokazać projekt pod tytułem "MPK Naszyna". Mapa nie duża (słaby komputer), ale staram się ją zrobić dość szczegółową i jak najbardziej realistyczną.Mapka w 100%na rozstawie szyn 1000mm, rzadko się zdarzają takie mapy o takich torach więc chciałem się wyróżnić...
Mniej gadania więcej do pokazania:
Pętla -"Staromiejska"
Screeny:
Pętla - "Waltera Janke" -
Screeny:
Na razie dwa segmenty, ponieważ rozdzieliłem mapkę na 3 części po 2 segmenty. jest to pierwsza część, skończona w 50%.
Podziwiajcie, oceniajcie....
Pozdrawiam...
_________________ Pozdrawiam :)
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 20-08-2012, 23:45
http://postimage.org/image/xki0ghplb/ - Biedronkę zamieniamy na te nowsze z PTT, po pierwsze ładniej wyglądają, po drugie lżejsze, przecież masz słaby komputer (po doborze dodatków tak nie uważam).
http://postimage.org/image/hkzcwxtjj/ - te budynki to do wywalenia. Ściągnij kamienice Samplaire, paczki budynków od Kilanzioma. Na bank ładniej i ekonomiczniej.
Ogólnie nuda, nuda, nuda. Zero teksturowania podłoża, pobaw się różnymi kolorami. Krzewów też malizna, ale trawa 3D się pojawiła. Nie tędy droga.
PS: Dwa segmenty to jakieś 1400m, nie znam żadnej sieci tramwajowej w mieście, zwłaszcza w Polsce, któraby miała niecałe 1400m pomiędzy pętlami. Nie za krótko?
Ale żeś to zapętlił. Staraj się pisać bardziej jasno. Właśnie nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli to: http://postimage.org/image/afc7889u7/ jest 50% końcowego projektu, to klękajcie narody.
Edit.
Zgadzam się z KGridem. Używasz ogólnie dziwnych dodatków jak wbudowane latarnie, gdy mamy b. dobre Polskie po niedawnej aktualizacji/remake'u :)
Ostatnio zmieniony przez fallowdeer 20-08-2012, 23:56, w całości zmieniany 2 razy
50% 2 segmentów. tekstury są zmieszane, tylko ściągnąłem teksturki i one są podobne, ale spróbuję bardziej...
Jeśli chodzi o pętlę, tak wyszło... Bo była linia do pętli "STAROMIEJSKA", ale później przedłużono ją do " Waltera Janke".
Biedronka...hmm już się ściąga... :)
Nudy,to znaczy co mam zrobić żeby tak nie było, starałem się urozmaicić... ?
Pozdrawiam
Edyta: Wiele dodatków po prostu nie chce się zainstalować, tzn. wyskakuje błąd... :(
Latarnie podmienię to nie problem, zyleta mi je polecił...
Ostatnio zmieniony przez Ptramowicz 21-08-2012, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-08-2012, 00:14
Tą nudę da się zniszczyć. Dawaj drzewa na pętli, dbaj o jakiś detal np. bilboardy czy też urozmaicenie budynków (inne blok koło siebie) i reszty otoczenia, wzoruj się na realnych miejscach. No i dodatki do wymiany m.in budynki czy niektóre drzewa.
Tą nudę da się zniszczyć. Dawaj drzewa na pętli, dbaj o jakiś detal np. bilboardy czy też urozmaicenie budynków (inne blok koło siebie) i reszty otoczenia, wzoruj się na realnych miejscach. No i dodatki do wymiany m.in budynki czy niektóre drzewa.
Z drzewami jest tak:JVC zainstalowały się,ale są na czerwono... :C
roślinność greenery nawet nie chciały się zainstalować.. :C
Budynki, bloki powymieniam... :)
Pozdro... :)
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 21-08-2012, 08:44
Cytat:
Widocznie pobrałeś nie tą paczkę Greenery, a JVC zainstalowałeś w wersji Speed Tree. Podziałaj żeby się uruchomiły. Ja w TS09 nie miałem z tym żadnego problemu.
Widocznie pobrałeś nie tą paczkę Greenery, a JVC zainstalowałeś w wersji Speed Tree. Podziałaj żeby się uruchomiły. Ja w TS09 nie miałem z tym żadnego problemu.
Tzn. Paczka drzewek Greenery, trzeba było kliknąć dla TRS i tam były paczuszki 10 drzewek i paczuszka 3 drzewek owocowych. Drzewka JVC, czy mógłbyś mi je wysłać na meila? podam go na PW, które do ciebie poleci
pozdrawiam