FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
KUIDlandPL
Autor Wiadomość
kamil11 
user

Wysłany: 30-04-2012, 11:58   

Fajnie, że pojawił się link do KuidLandu na stronie trainz.pl, ale trochę ten kuidland martwy. Czy ludzie którzy uploadują dodatki byli by w stanie zajmować się kuidlandem w obecnej formie? ew mogę zmodyfikować go, tak aby nie robili podwójnej pracy, czyli upload za pomocą kuidlandu i generowanie czystego htmla na stronę PPT.

drstrach
znawca

Wysłany: 30-04-2012, 12:20   

kamil11 napisał/a:
ew mogę zmodyfikować go, tak aby nie robili podwójnej pracy, czyli upload za pomocą kuidlandu i generowanie czystego htmla na stronę PPT.

To by było najlepsze rozwiązanie, i tak musimy (a w zasadzie powinniśmy) przygotować plik html z listą kuidów, nic więc nie stoi na przeszkodzie żeby robić to w ten sposób.

Pawajoro
super user

Wysłany: 30-04-2012, 14:04   

Ileż tych projektów Kuidlandu się zrobiło. Mam godną konkurencję ;-)
Niestety mój projekt też cierpi na aKUIDozę
Podsunąłeś mi pewien pomysł:
Jako iż nowy Kuidland (mój) jest w trakcie tworzenia, to może w zakładkę "Tworzenie paczek" (nazwę zmienię na Publikowanie ) byłaby możliwość publikacji na PTT, do twojego Kuidlandu i do mojego (jeżeli Admin I Zakonny czyt. minch 3001 się zgodzi i da mi przestrzeń dyskową). Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam na PW.
Pozdrawiam

PS. Czy osoba, która wrzuciła linka na trainz.pl, nie pomyliła mojego projektu z projektem Kamila? Pamiętam, jak Lutek obiecał mi, że opublikuje...
Ostatnio zmieniony przez Pawajoro 30-04-2012, 14:07, w całości zmieniany 1 raz  

kamil11 
user

Wysłany: 30-04-2012, 19:23   

Generalnie napisałem na forum ponieważ przenosiłem serwer i się zastanawiałem czy swoje wypociny zostawić - wszedłem na trainz.pl i patrzę na link do mojego Kuidlandu - dlatego przeniosłem i odwiedziłem przy okazji forum, aby odświeżyć temat.

Istnienie dwóch Kuidlandów jest chyba kiepskim pomysłem:) Jeśli coś tworzysz i potrzebujesz przestrzeni dyskowej to mogę dać Ci 20GB na początek - oraz mogę Ci pomóc od strony programowania (PHP) :)

Przyszedł mi też zupełnie inny pomysł, ale tu by się przydała specyfikacja plików cdp, a mianowicie, użytkownik by wrzucał plik CDP, a aplikacja sama by rozpoznawała w niej KUID lub KUIDy i rozbijała to na części pierwsze tworząc mapę powiązań zależności KUIDów - wszystko by lądowało w bazie danych oraz można by było zasysać KUIDy ze stronki.

kamil11 
user

Wysłany: 02-05-2012, 11:36   

Znalazłem jak wyciągać z CDP informacje. Zastanawiam się nad rozwiązaniem:
- autor/admin działu download uploaduje plik CDP poprzez form na stronie webowej,
- aplikacja webowa analizuje CDP i dodaje do bazy danych takie informacje jak KUID/y, Autora/ów, opis/y i wszystko to co znajdzie się w specyfikacji każdego KUIDa,
- wyświetlane są informacje co aktualnie autor/admin uploadował i jest możliwość dodania obrazka/obrazków, zaznaczenia kompatybilności dodatku z wersjami TRS, przypisanie do kategorii, itp.

Wsio by odbywało się przez stronę, która by miała też panel do wyszukiwania Kuidów oraz wsio by było na jednym serwerze (panel, pliki CDP i baza danych).

Co o tym myślicie? Nie chce mi się pisać coś co nie będzie wykorzystywane więc proszę o opinię :)

ps: sorki, że post pod postem, ale tamtego nie mogę edytować już.

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 02-05-2012, 16:46   

tak z samego tekstu to może mało wynikać. jak byś to zrobił i rzeczywiście by to działało tak jak trzeba to na pewno by wszyscy używali

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Odpowiedz do tematu