Witam.
Powoli przygotowuje komputer do formatowania. Chcąc przekopiowac TS-a, proces kończy się po ~5 sekundach bez błędów (oczywiście bez rezultatu). Wie ktoś może, co na to poradzić?
Pozdrawiam, Daniel.
Witam.
Powoli przygotowuje komputer do formatowania. Chcąc przekopiowac TS-a, proces kończy się po ~5 sekundach bez błędów (oczywiście bez rezultatu). Wie ktoś może, co na to poradzić?
Pozdrawiam, Daniel.
Skopiować z rezultatem? Jaki system? Jak kopiujesz(windowsowe copy-paste czy np Total Commander)?
Ja w lutym regularnie przewalałem po 300-400GB danych właśnie total commanderem (backupy przy klonowaniu dysków) i nie było problemów. Wystarczy ustawić pokazywanie wszystkich plików i pozaznaczanie wszystkiego razem z folderami. Potem F5 i duża kawa
Witam.
Pozdrawiam, Daniel.
Skopiować z rezultatem? Jaki system? Jak kopiujesz(windowsowe copy-paste czy np Total Commander)?
Ja w lutym regularnie przewalałem po 300-400GB danych właśnie total commanderem (backupy przy klonowaniu dysków) i nie było problemów. Wystarczy ustawić pokazywanie wszystkich plików i pozaznaczanie wszystkiego razem z folderami. Potem F5 i duża kawa
Jakby to powiedzieć najprościej ?
No biere i kopiuje myszką (copy/paste) ale sie nie kopiuje bo okienko znika po chwili bez błędu na systemie Windows 7
Ps. Przy próbie (6h czekania) archiwizowa, błąd 2 sekundy przed końcem...
Ostatnio zmieniony przez fallowdeer 20-03-2012, 15:24, w całości zmieniany 2 razy
Łoboże Pewnie zapomniałeś przy instalacji systemu: dać księdzu na tacę, burmistrzowi łapówkę, napisać podania do Microsoftu, skasować sąsiadowi Linuxa, nakarmić kota w Chinach, złożyć PIT za 1410 rok, zamieść biegun Jowisza i paruset innych "drobiazgów" - i "nie masz uprawnień do wykonania operacji"
Spróbuj jakimś menedżerem plików, ja naprawdę polecam TC (Totala, nie Trainza) Np w przypadku błędu windowsowa "kopiarka" po prostu skończy pracę olewając resztę plików, a Total ma magiczny guzik "pomiń" i leci dalej...
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2155 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 20-03-2012, 15:41
Nie wiem jak wygląda sytuacja w Windows 7, bo w Viście było takie gówno jechane pod nazwą kontrol użytkownika czy jakoś i blokuje w zasadzie wszystkie operacje. Po wyłączeniu dziadostwa można normalnie korzystać z systemu (no, trzeba wgrać giga łatek żeby działało płynnie :D ). Jeżeli nie ma u ciebie w 7 tego ustrojstwa to możesz śmiało mój post zignorować ;)
Jak archiwizator wywala bleda to na 100% "cos nie tak z dyskiem".
Zalecam chkdsk /f /r x: gdzie x to literka dysku na ktorej masz tereske.
W win7 zeby to odpalic trzeba uruchomic wiersz polecen [o ile pamietam - w akcesoriach] "jako administrator". Potem restart, zobaczyc czy zaskoczyl checkdisk i duzzzzo czasu wolnego od kompa.
Doktorek - jak masz jakiekolwiek problemy z dyskiem to nie szybki format ale dokladny jak juz a najlepiej MHDD lub podobny wynalazek i remapowanie ewentualnych bad sectorow.
Pozatym - on chyba ma problem na partycji z tereska a nie na docelowym :d Przynajmniej u mnie wywalenie sie archiwizatora w podobnych okolicznosciach bylo spowodowane bledami logicznymi wlasnie na dysku z tereska.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-03-2012, 19:45
Neri jak mam problem z tablicą partycji na przenośnym dysku, to daję szybki format, jakoś nie lubię oglądać cegiełek, szczególnie jak mi ktoś nad głową siedzi.