Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 31-10-2018, 23:27 Wesołe miasteczko na torach
Witam!
Dziś zaprezentuję taką małą ciekawostkę, a mianowicie taką, że nasze spalinowe lokomotywy potrafią jeździć nawet po niezbyt płaskich torach. Udało mi się to zaobserwować na jakiejś obcej mapie, wykonanej podobno w T:ANE a na której z ciekawości chciałem sprawdzić pewną sprawę. Otóż w tej najnowszej wersji gdzie sygnalizatory v5 co prawda już działają, ale za to są problemy z tunelami. Jakiekolwiek działania w geodecie w pobliżu tuneli powodują zamrożenie gry na amen. Czy to podczas wyrównywania terenu czy przy podłączaniu torów a czasem to tak zupełnie bez powodu zamiera. Dlatego wziąłem jakąś mapkę, bez wyszukanych dodatków i wstawiłem tunel. Po podłączeniu torów efekt jak na zdjęciu. Dla uatrakcyjnienia tylko dodałem te dwie lokomotywy
Hehe
To wygląda, jakby TANE "przyłożył się" do odczytywania położeń pointów, ale tak uczciwie Jakby wartość "kąta obrotu" miał wpisane 360 stopni zamiast zero - wizualnie jeden pies, ale komputer jest głupi, więc jak ma 360 to skręca tor jak wstążkę, zamiast się "domyśleć", że to ma być "zero"