FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wolne uruchamianie się/zwis.
Autor Wiadomość
KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2009, 18:46   Wolne uruchamianie się/zwis.

Mam sobie taki dziwny problem z moim TRS2006. Mianowicie uruchamia się on dobre kilkanaście minut, ma ściny (0,2 klatki na sekunde!!!). Jeśli się uruchomi to cud, jeśli nie to się wiesza i można czekać i czekać. CMP też wiesza się przy imporcie każdego pliku CDP. Na dysku od tego TRSa mam 1,6GB wolnego miejsca. Dziwne bo ostatnio działał on prawidłowo. Konfiguracja jest prawidłowa (taka sama jak 04) ponadto na kompie wirusów brak. Cóż to może być?

Pomocy jak to mówią.
Pzdr

arczix
zaawansowany

Wysłany: 09-03-2009, 19:40   

Ja tak miałem przy starym kompie... ale on to był złom... Napewno masz wporządku komputer... przeinstaluj TRS. TRS2006 włanczał mi się w 15 minut, teraz włancza się w góra 10 sekund...
Ostatnio zmieniony przez arczix 09-03-2009, 19:41, w całości zmieniany 1 raz  

pietrek
znawca
2004;2006;2010;T ANE

Wysłany: 09-03-2009, 22:21   

No i to jest właśnie "zaleta" TR06 że potrafi łapać zawichę od byle czego. W roku 06 sobie go kupiłem i walczyłem ze zmiennym szczęściem, zwykle kończyło się na reinstalacji. Dlatego po roku przesiadłem się na TR04. No cóż teraz trzeba powrócić do TR06 bo powoli wszyscy Twórcy się na niego przesiadają. Ja mam stosunkowo słaby komputer i zawsze mogę zrzucić winę na niego, ale mam wrażenie że jednak wina leży gdzie indziej.
Jak mi się wydaje ktoś jeszcze na starym forum napisał jak sobie radzić z CMP, niestety nie mam zapisane czyj to jest tutek. Mam go u siebie i jeżeli byłaby tak możliwość i potrzeba mógłbym go jutro puścić na forum, tylko nie wiem czy tak bez zgody autora można. Może komuś się przypomni kto to napisał. Podaję tytuł jaki ten poradnik miał:
"Porada dla wszystkich mających problemy z CMP" Przejrzałem obecne forum i na taki wątek nie trafiłem, ale może gdzieś jest to można by temat odświeżyć.

okrutny69
user

Wysłany: 10-03-2009, 17:29   

wes sobie zainstaluj na nowo trainza, moze to jest to rozwiązanie. Lub sciagnij sobie najnowsze stery do karty graficznej

szczawik
super user

Wysłany: 10-03-2009, 19:32   

miałem tak. po pięciu próbach i resetach( inaczej nie mogłem wylączyc kompa) wszystko zaczeło działać

pietrek
znawca
2004;2006;2010;T ANE

Wysłany: 10-03-2009, 20:53   

Tak wiem, że najlepszym sposobem jest reinstalka, a stery mam najnowsze do tej karty. Ale nie zrozumieliśmy się u mnie jak narazie TR06 chodzi normalnie, raczej narzekam na to że potrafi się zachowywać tak, jak opisał to KGrid bez jakieś specjalnej przyczyny. A przynajmniej nie zawsze wiadomo co jest tą przyczyną że gra nie chce się załadować lub się zawiesza, albo CMP ma takie same chimery. Dlatego wspomniał mi się ten tutek wymieniony w poprzednim poście. Tak na marginesie przez ponad rok używałem TR04 i nie przypominam sobie żeby się zawieszał.

EU 04
zaawansowany

Wysłany: 10-03-2009, 21:02   

Ja stosuję taką metodę że co parę dni (a szczsególnie przed instalacją większej ilości dodatków np. do nowej mapy)kopiuję plik assets.tdx i w razie problemów z uruchomieniem podmieniam w grze na ten skopiowany i najwyżej wracam z grą do stanu przed instalacją nowych dodatków.

pietrek
znawca
2004;2006;2010;T ANE

Wysłany: 10-03-2009, 21:09   

No też tak robiłem, i w TR04 też co pewien czas zapisywałem sobie kopie na boczku, tak na wszelki wypadek. Tylko że nie potrzebowałem w starszej wersji z tych kopii korzystać, a w TR06 spodziewam się że prędzej czy później będę musiał.

Odpowiedz do tematu