Witam
Odpaliłem właśnie Tane. Mam całkowity brak dodatków. Folder local jest pusty.
Wersja kupiona przez steam. To może być ich wina? Czy aktualizacja windowsa mogła cos namieszać? Spotkał sie ktoś z tym? Kompilacja tane to105957
Jaką masz ścieżkę do folderu z danymi w opcjach launchera? I czy w tej lokalizacji są jakies pliki/foldery?
Aktualizacja windowsa nie ma z tym nic wspólnego.
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 375 Skąd: Kraków
Wysłany: 22-06-2022, 05:05
Bandyta napisał/a:
Witam
Odpaliłem właśnie Tane. Mam całkowity brak dodatków. Folder local jest pusty.
Bandyta napisał/a:
tylko pliki Build5kna838x1 i build nloyb1vi1 a sciezka to
C:\Users\JA\AppData\Local\N3V Games\TANE\ i tam sa te dwa powyzsze pliki.
Na pewno są w tej lokalizacji pliki build? Czy raczej foldery o takim początku nazwy?
Jeśli masz w tej lokalizacji dwa foldery build, to znaczy, że masz dwie instalki TANE, np. pierwotną instalację i aktualizację.
Z tego, co piszesz wynika, że gra obecnie po uruchomieniu odwołuje się nie do pierwotnej instalacji, gdzie miałeś (i nadal masz) swoją zawartość w folderze local, tylko do aktualizacji, w której nie ma właściwego folderu local z Twoją zawartością. Jest tam tylko pusty folder local. I dlatego po uruchomieniu gry widzisz tylko czystą instalkę, bez Twojej zawartości. Właściwy folder local z Twoimi dodatkami jest zapewne w tym drugim folderze build.
Istotne jest, jaka ścieżka dostępu do folderu local pokazuje się w samej grze, w ustawieniach. Sprawdzisz to tak:
ekran startowy gry -> Ustawienia Trainz / Trainz settings -> Instalacja / Installation -> następnie sprawdź co jest wpisane w pasku: Folder danych lokalnych / Local Data Folder.
Porównaj nazwę folderu build, który powinien się tam na końcu ścieżki dostępowej wyświetlić z tymi, które podałeś w poście i podmień nazwę na ten drugi build-coś-tam. Ponownie spróbuj odpalić grę. Po zmianie folderu powinna zobaczyć Twoje dodatki.
Matko Boska elektryczna pomogło! Dziękuje Ci bardzo. Rbach Tobie również za zainteresowanie. Pozdrawiam.
PS tak miałeś racje. Napisałem pliki a miałem na myśli foldery z takimi nazwami. Jeszcze raz dzięki.