Mam nadzieję że kiedyś powstanie wersja w pełni działająca.
Ja też. Gdyby ktoś chciał ją ożywić, to nie widzę problemu. Zostawiłem nawet miejsce na teksturze, żebym mógł dodać trochę detali do modelu, ale teraz tego nie zrobiłem, bo zapotrzebowanie na tego typu rzeczy jest bardzo liche. Wymodelowałem na tyle ile sam potrzebuję.
Aktualizacja nastawni KN. W sumie powstał całkiem nowy model z poprawionymi wymiarami i bardziej szczegółową siatką. Lamp i szperaczy nie załączono do zestawu, co by nie zabijać w narodzie fantazji
--------------------------------------------------------------------------------------------
Poly: 215
Tex: 1,17MB
Kuid2:394491:28026:1
Pobierz
Ale zaniedbane. Massakra. Dobrze, że jest kwarantanna to można coś nadrobić. Na razie dokończyłem sortownię z KWK Foch w Knurowie. Kiedyś już model tego budynku zrobił Kebab, ale na realnej mapie niestety nie zgadzały się wymiary i to bardzo, więc trzeba było stworzyć nowy.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Poly: 504
Tex: 499KB
Kuid2:394491:28026:1
Pobierz
Dobry dzień. Nastawnia z Chudowa doczekała się wydania. Co do samego modelu to ze względu na bardzo nudną konstrukcję dla umilenia odbioru ma powycinane wszystkie otwory okienne i drzwiowe. Stąd nieco większa waga. Dla wymagających jest też wersja z edytowalną nazwą:
Dzień dobry. Robi się kopalnia Makoszowy, to i robi się trochę nowych modeli. Pierwsza rzecz to zakład przeróbki mechanicznej węgla z KWK Makoszowy. Zabawka spora, ciężkawa, ma widok nocny i lod który zbija poly o ponad połowę:
Poly: 1030 / 464
Tex: 1,90MB
Kuid:394491:27054
Pobierz
Drugi budynek, to wieża taśmociągu Makoszowy. Lampy niedostępne w zestawie
Poly: 234
Tex: 924KB
Kuid:394491:27052
Pobierz
Niebywałe, kolejny taśmociąg spline do kolekcji :
Poly: 8
Tex: 168KB
Kuid:394491:27053
Pobierz
I ostatni dzisiaj. Trawa spline dość wysoka o szerokości 5m, którą zrobiłem dość dawno temu, ale zgubiła mi się na pulpicie:
Poly: 60 / 8
Tex: 257KB
Kuid:394491:554353
Pobierz
Wszystkie modele są T:ANE friendly więc powinny działać we wszystkim od TS2010 w górę. Cała zabudowa z KWK Makoszowy powstaje dzięki setkom zdjęć dostarczanym na bieżąco przez grupę wypadową Dawid Petelicki & Sławek Nad za co bardzo dziękuję
Dwa inne błędy:
1) <kuid:394491:26000> Knw: szkoła, brak obrazka dla tagu 'image'.
2) <kuid:394491:27014> Knw: sortownia KWK Knurów: wartość liczbowa wpisu 'volume' w soundscripcie powinna mieć kropkę zamiast przecinka. Jest: '0,6' powinno być: '0.6'.
Dzięki wielkie za prace modelarskie i mapotwórcze.
Tymczasem w ramach programu dedyk+ przygotowałem kolejne modele i zapraszam do częstowania się:
Wieża szybu Foch II KWK Knurów z widokiem nocnym i 1 stopniem lod:
Poly: 418 / 28
Tex: 880KB
Kuid:394491:27051
Pobierz
Nieistniejący już dworzec ze stacji Knurów Szczygłowice z 1 stopniem lod. Aktualizacja starszego modelu z bardziej "bogatą" bryłą i poprawionymi wymiarami:
Poly: 1093 / 93
Tex: 5,73MB
Kuid:394491:28031
Pobierz
Dworzec ze stacji Leszczyny o bliźniaczej konstrukcji do w/w również z 1 stopniem lod:
Poly: 942 / 78
Tex: 4,18MB
Kuid:394491:28030
Pobierz
Lista dedyków skróciła się do 40 pozycji. Idę dzióbać dalej
Dzień dobry. Zrobiłem wczoraj w ramach rozgrzewki kontenerową budkę dróżnika z peronu w Przyszowicach z dwóch zdjęć wyszarpanych z google. Tekstura 512x256. Testowałem mniejsze rozmiary, ale robi się galaretka z detali. Do tego 1 stopniowy lod dla ulgi procesora. Powinna się odpalić od TRS2004 w górę bez problemu: