Na Zimowisku to u mnie tez plaga, sa takie segmenty gdzie tego typu "syf" sie robi dosc czesto, malo tego wywala cala tereske do windowsa. Posprzatanie w kompie i to zarowno w hardware jak i sterownikach/software troche pomoglo ale i tak jak wchodze w geodecie w "trojkat bermudzki" to co zmiana czegokolwiek save map bo inaczej kota idzie dostac.
Pomógł: 118 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 14-11-2011, 16:45
Ja save robię co chwile, tutaj po prostu chodzi o to że Trainz nie widzi dodatków które są użyte na mapie... Po prostu stawiasz płot a on go usuwa, to samo z słupami od sieci wysokiego napięcia, drogami i teksturą ziemi.
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 14-11-2011, 17:14
A weź lutek usuń tego ts-a, po co ma ci robić tyle problemów. A tak na serio zainstaluj go na nowo, wgraj na nowo dodatki i zobaczysz wtedy. Może coś tam kiedyś się pochrzaniło i tak już zostało. Ja miałem dziwne krzaki z tsem kiedyś tam na samym początku zaraz po zakupie. Reinstalka i jakoś pomogło... Warto spróbować, chyba że chcesz by dalej ten ts ciebie szantażował
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-11-2011, 17:33
A ja proponuję w ogóle wywalić TS2009 w kosmos, i albo bawić się na TS2010 (z wszystkimi poprawkami), albo TC (w tym przypadku mapę będziesz musiał robić od nowa).
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 14-11-2011, 20:10
Witam w gronie poszkodowanych. Lutek spróbuj najpierw propozycji Neri. Jak nie pomoże to zrób tak jak ja . Skopiuj cały lokal, następnie całą grę odinstaluj i wgraj na nowo. Do tak czystej gry przenieś zainstalowany lokal po kawałku i po każdym zainstalowaniu danej części sprawdzaj czy wszystko chodzi dobrze. Jak jest ok. to skopiuj ten poszerzony lokal do następnego folderu, tak na wszelki wypadek i wgrywaj następny z tego podstawowego. Wiem że to upierdliwa robota ale w ten sposób robię ze swoim 2006. Dzięki temu sporo już odzyskałem. Fakt niektóre białe albo szare dodatki mogą się pojawić ale wtedy najlepiej takie odinstalować i pobrać na nowo. Mało nowoczesne ale skuteczne.
Pomógł: 118 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 15-11-2011, 22:38
Doktorze ale mi się nie chce walić tekstury super hiper kiedy zapiszę mapę a po ponownym wejściu ona znika. Nie mam wyjścia. A jesień podobno jest nudna.
Ja siedzę wyłącznie na TRS2009 i jak dotąd nie miałem jeszcze żadnych poważnych błędów, poza jednym, z mojej winy: kiedyś nie dokończyłem patchowania - coś się zawiesiło i po prostu anulowałem po kilku godzinach i dopiero po dłuższym czasie zaczęły mi wyskakiwać podobne kwiatki. No, ale to pewnie nie to.
Takie błędy w TS2009 wywołują też rozmaite bramy kolejowe, do których nie są podłączone żadne tory albo też obiekty, przy których brakuje spline'ów.