FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Bojar prezentuje...
Autor Wiadomość
Bojar
zaawansowany

Wysłany: 16-06-2016, 11:43   

Kamil, sprawdzę co i jak z tymi dodatkami i odpiszę, teraz jak patrzyłem na szybko są to dźwięki. O mapie jest osobny wątek na forum.
Ostatnio zmieniony przez Bojar 16-06-2016, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

Bojar
zaawansowany

Wysłany: 17-06-2016, 11:10   

Stąd: https://drive.google.com/file/d/0BzCxVxu4lbYfeE93WkVtbUxQSmc/view?usp=sharing można pobrać poprawione dźwięki. CMP raz pokazuje błędy a raz nie, brakowało tekstury. Dzięki za czujność.
Towarów nie wymieniałem, ponieważ musiałbym przerabiać np. mosty zsypowe, których nie byłem autorem. Wtedy całość oparłem już na towarach chestera, żeby był jeden typ. Na razie nie mam chęci tego wymieniać. Teraz powoli zamieniam interaktywne obiekty na swoje, pomyślę nad tym.

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 17-06-2016, 18:53   

Jak tam uważasz :-) Ja od dzisiaj zaczynam przygotowania do lekkiej modernizacji mapy czyli wymiana sieci trakcyjnej, wskaźników, itp aby mapa była zgodna z TS2010 i TS2012. T:ANE nie jest brane pod uwagę gdyż tej wersji nie mam.

Bojar
zaawansowany

Wysłany: 18-03-2023, 13:28   

Cześć,

Mam przyjemność podzielić się z Wami nietypowym dodatkiem. Jest nim koparka (Bagger, Excavator) wielonaczyniowa, łańcuchowa, podsiębierna RS-400 stosowana w przemyśle górniczym, w kopalniach odkrywkowych. Z zebranych informacji wynika, że Rs400 to Raupen schwenkebagger - gąsienicowa koparka obrotowa, o pojemności naczynia - 400 litrów. Maszyny były produkowane w Niemczech, najprawdopodobniej w NRD.

Ten olbrzym pracował na kolejach piaskowych i jeśli się nie mylę to był raczej jedną z najczęściej spotykanych maszyn na polach piaskowych. W okresie z czasów symulacji mojej scenerii, można było ją spotkać w KP Maczki-Bór (p. Bór-Wschód) i dwie w KP Kotlarnia (niemal identyczna RS-500 na polu Korzonek i na p. Ortowice [jedyna funkcjonująca do dziś]). Koparkę zalicza się do rodziny maszyn, które są największymi maszynami mobilnymi na świecie! Wydają charakterystyczny metaliczny dźwięk. Słysząc go z oddali od razu można było się domyśleć, że jakiś skład jest aktualnie ładowany na polu piaskowym. Publikowany RS jest odwzorowaniem koparki z KP Maczki-Bór.

Załadunek: https://www.youtube.com/watch?v=b2oA3JagfEU

Zmobilizowałem się jednego dnia i dokończyłem ją w końcu na możliwość jej użytkowania. Koparka posiada animację i dźwięk, można nią ładować pociągi piaskiem. Miłego używania i frajdy z ładowania! :-)

Kuid:364126:0045 (pakowane pod wersję Trainz A New Era) Download: http://bojarsite.pl/Home/TrainzDownloadObjects

Korzeń 
znawca

Wysłany: 21-03-2023, 19:43   

Aleś się chłopie przy niej narobił. Elegancki sprzęcior. I znowu trzeba będzie mapę rozbudowywać żeby ją wykorzystać :-D

ryszard
znawca

Wysłany: 21-03-2023, 19:51   

No na to wygląda, bo szkoda takiej pracy nie zaprezentować na mapie :-P

Bojar
zaawansowany

Wysłany: 02-04-2023, 15:02   

Cytat:
Aleś się chłopie przy niej narobił. Elegancki sprzęcior. I znowu trzeba będzie mapę rozbudowywać żeby ją wykorzystać

Cieszę się, że się podoba i że znajdzie zastosowanie :). Dzięki.
Przeszło mi niedawno przez myśl, że byłoby niesamowicie połączyć Korzeń Twoją mapę, 'Fragment linii 132' Fiolka7 (Fiolek7) i mój fragment byłego PMP-PW ;]. Wiadomo odległości, pora roku i inne kwestie uniemożliwiły by to w jakiś sensowny sposób skleić ;]. Trzeba by jeszcze też 'trochę' torów dorobić :D.

Fiolek7
super user

Wysłany: 02-04-2023, 16:54   

Bojar napisał/a:

Przeszło mi niedawno przez myśl, że byłoby niesamowicie połączyć Korzeń Twoją mapę, 'Fragment linii 132' Fiolka7 (Fiolek7) i mój fragment byłego PMP-PW ;]. Wiadomo odległości, pora roku i inne kwestie uniemożliwiły by to w jakiś sensowny sposób skleić ;]. Trzeba by jeszcze też 'trochę' torów dorobić :D.

Nie wiem jaki sprzęt by potem udźwignął taką mapę :mrgreen: z tego co pamiętam do Jamal miał coś tworzyć większego w GOPie

ryszard
znawca

Wysłany: 02-04-2023, 17:10   

Przy obecnym rozwoju sprzętu elektronicznego to nie problem. W ful HD i 2K pójdzie w 60 FPS-ach. Największy problem tkwi w autorach czyli stworzenia koalicji która by się dogadała w jakiej porze roku ma być cała mapa i w jakiej wersji gry. Wg mnie tu tkwi tylko problem.

rwk2007 
trainz

Wysłany: 03-04-2023, 23:22   

Z racji, że niektórzy tu kreślą odważne plany dotyczące łączenia map to pozwolę tu sobie wyjść z mojej twórczej piwnicy i popełnić mały offtop by pokazać, że ten scenariusz nie musi być tak odległy jak się wydaje... :mrgreen:

Myślę, że wtajemniczeni rozpoznają miejsca, pomimo braku dedyków. Przejechać z Nieborowic do Ortowic/Korzonka już w stanie surowym dawno się da, ale brakuje jeszcze jakichś 50% otoczenia, które uzupełniam w doskoku w bardzo ograniczonym czasie wolnym.

No i by nie było tak offtopowo. "Nietypowy dodatek" już znalazł swoje miejsce na ortowickiej skarpie. Chętnie bym widział wersję z ramieniem obróconym o 90 stopni, by lepiej na Korzonku pasowała. O SchRs-315 nie wspominając, ale tu ugryzę się w mój oczekiwacki język :-P Pięknie wykonany model, uzupełniający piaskową niszę dodatków.

Edit: Jakby kto chciał w tym moim mapotwórczym wyzwaniu jakoś jeszcze wspomóc czy współuczestniczyć to jestem otwarty na pomysły na PW. ;-)
Ostatnio zmieniony przez rwk2007 03-04-2023, 23:30, w całości zmieniany 1 raz  

Bojar
zaawansowany

Wysłany: 25-02-2024, 16:31   

Cześć,
Kolejna koparka wychodzi na światło dzienne :). Jest to, podobnie jak RS-400, wielonaczyniowa, łańcuchowa, podsiębierna RS-500 stosowana w przemyśle górniczym, w kopalniach odkrywkowych.

Maszyna pracowała na polu piaskowym Korzonek Kopalni Piasku Kotlarnia. W stosunku do RS400 oprócz zmienionych w większości tekstur, zmieniłem gdzieniegdzie mapowania i ułożenie taśmociągu z torem ładunkowym. Posiada też trochę inne okna.

Do pobrania na stronie bojarsite.pl .

Cytat:
Myślę, że wtajemniczeni rozpoznają miejsca, pomimo braku dedyków.

@rwk2007 Miejsca oczywiście można rozpoznać! Przedostatni screen to Leboszowice i zwałowisko. Obróciłem RS-500 tak aby można go było też ustawić po drugiej stronie torów. RS zapewne się przyda ;).
Ostatnio zmieniony przez Bojar 25-02-2024, 16:32, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu