FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[jaki?] komputer do 3.000 zł
Autor Wiadomość
Wujek 082
znawca

Wysłany: 19-08-2015, 19:07   

Cześć, to znowu ja. Ostatnio jak pytałem Was o pomoc w sprawie kompa do 3000 zł zaproponowaliście kilka fajnych opcji, z czego wybrałem propozycję DrStracha:

Z przyczyn odgórnych musiałem wstrzymać się z kupnem sprzętu aż do teraz, co spowodowało np. że proponowany ASrock H87 Pro4 w Komputroniku nie jest już w sprzedaży. Chciałbym więc poprosić ponownie o pomoc: nadal interesuje mnie komputer w okolicach 3000 zł, (tyle że tym razem jak cena ostateczna trochę przekroczy tę kwotę to się nic nie stanie) z jakimś porównywalnym zamiennikiem dla tego ASrock H87 Pro4 plus procesor z grupy i7 zamiast i5 - reszta powinna być na takim samym poziomie, jak na rozpisce powyżej. Pomożecie coś dobrać?

Pawel_15 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 19-08-2015, 19:28   

Osobiście zostałbym nadal przy Intel i5. Rodzina i7 jest zdecydowanie droższa a zwiększenia wydajności nie uświadczysz raczej. Zamiast tego proponowałbym dysk WD Black zamiast WD Blue - seria Black jest szybsza i wydajniejsza. W planach przyszłościowych poleciłbym dysk SSD Samsung 840 EVO bądź PRO pod system, programy i gry a HDD na dane. Wtedy naprawdę odczujesz kopa w mocy komputera, przy i7 niekoniecznie a wydasz dużo więcej kasy.

Wujek 082
znawca

Wysłany: 19-08-2015, 19:59   

Skoro tak mówisz, niech pozostanie i5. Po złożeniu całego zamówienia zobaczymy, czy starszy na SSD :)

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 19-08-2015, 22:17   

Zdecydowanie bierz SSD ale pod Trainza - nawet na moim gownianym Lenovo R60 Trainz dostal ogromnego kopa z powodu SSD

Pm37 
zaawansowany

Wysłany: 19-08-2015, 22:27   

http://www.agito.pl/pamie...8/pd/DYCYKMBBM/

Trochę Wujku byś przepłacił za te kości pamięci RAM :) Polecam na agito popatrzeć po kościach, bo ceny są trochę niższe :)

Odpowiedz do tematu