Gruba robota, tekstury to tam pikuś. Ważne że sam model jest odpowiedni oraz uzupełnia lukę bo takiej chłodni lekkiej i dobrej nie mamy w TRSie. Czekam na następne!
Chłodnie powoli się robią (kolejne , bogatsze w poly wersje :P). Ta podstawowa ładuje się na DLS i ładuje i załadować nie może , a tym czasem ruszyłem temat mojej nastawni , która od samego początku błagała wręcz o poprawę.
Dla przypomnienia:
1.Model przed
Poly:144
Tex:964kb
2. Model po poprakwach
Poly:108
Tex:668kb
Co się zmieniło? Troszke sam model , no i głównie tekstury. Wydaje mi się że model wygląda teraz znacznie lepiej , jest troszke krótszy , a przy okazji i chudszy :).
Do pobrania przy najbliższej aktualce na TM , oraz pakuje go na DLS za moment.
Na screenach model ma jeszcze za wysoko dach , co zostało już poprawione ;).
Pozdrawiam
Adam
Ostatnio zmieniony przez Zwinny 04-08-2009, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5344 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2009, 10:55
Ja bym jedną rzecz tylko jak teraz patrzę przeanalizował. Ilość stopni w schodkach. Ta rampa jest ponad metr nad ziemią, a schodek nie powinien mieć wysokości przekraczającej 17cm (PN-75), także powinno ich tam być z 8 a nie 5.
i czy te rampy nie za wąskie, bo tak strzelam że są szerokie na jakieś 70cm
strzał w dziesiątkę hehe , mają 70cm , ale na fotkach wcale nie wyglądają na większe tak więc zostawię te 70cm.
Cytat:
Podmurówka jest za bardzo rozciągnięta i się rozmywa.
Poprawiłem ją już najbardziej jak się dało , więcej nie dam rady bo trzeba by lepszą teksturę zrobić a to z kolei znów więcej na obciążenie by poszło - miało być oszczędnie to i jest , a w TRS'ie wcale nie wygląda to tak źle ;).
Miałem podobny problem. Kliknij H, zaznacz wszystkie bryły za wyjątkiem pointów. Wtedy klikasz na ikonkę młota (tam gdzie można sprawdzić poly count). Wtedy klikasz Reset X Form i reset selected. Powinno pomóc.
Nie będe się dużo rozpisywał , po prostu po ostatnich "akcjach" jakie dzieją się na naszej scenie a zwłaszcza na TM postanowiłem działać sam i niezależnie. Dzięki wielkiej pomocy Łukasza uruchamiam mój własny serwis na którym będzie można pobierać moje dodatki. Strona na razie nie jest rewelacyjna , ale jeszcze wszystko przede mną. Serdecznie Was zapraszam , już dziś można pobrać z niej 3 obiekty , a już jutro postaram się wgrać wszystkie dodatki które dotychczas wypuściłem.
Mała nowość z mojej strony i wsumie zrobiona w zupełnie inny sposób niż pozostałe moje dodatki - bardziej oszczędna jeśli chodzi o wielkość tekstur , a jednocześnie tekstury są bardziej wyraźne.
Cóż wczorajsza nastawnia pewnie przez pośpiech zawierała kilka błędów , złe wymiary , tekstury które nie zostały użyte na modelu , i dodatkowo brak tabliczki z nazwą. Właśnie skończyłem to wszystko poprawiać , dodatkowo po dość długim czasie użerania się (głownie z configiem) udało mi się zrobić edycję napisu. Tak więc myślę że teraz już jest wszystko ok.
Poprawioną wersje można już pobierać z mojej strony ;).
Pozdrawiam
Adam
Ostatnio zmieniony przez Tata Muminka 12-10-2009, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze bardziej ściemnić? Wcześniej rozumiem , bo zdecydowanie za jasna była , ale teraz mi sie wydaje że jest okej , nie wszystkie cegły są takie ciemne , po za tym w rzeczywistości ta nastawnia też nie jest taka ciemna.