Mapa taka sobie :P Wymień sieć trakcyjną na tą od Chestera. Do pobrania jest do pobrania ze strony www.chester.trainz.pl oraz wymień tory na te od Makiego.
Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 656 Skąd: GoP
Wysłany: 10-03-2008, 19:01
Moim zdaniem mapa sporo wymaga poprawek a mianowicie : więcej tekstur, bardziej zróżnicuj teren więcej roślinności i chyba więcej obiektów... Jak narazie to dużo pracy przed tobą.
Pozdro
Widac ze kolega co dopiero zaczoł prace w geodecie :) ALe wiadao że poczatki są trudne i cieżko się odnależć w tworzebiu tras. Tak jak pisali Ci inni proponuje wymiene torów i trakcji, poprawa tekstury - zmieszaj troche odcieni i powstanie ci cos co nie razi tak w oczy. Proponuje Ci także po ogladanie innych wątków z tworzeniem map gdzie możesz się przyjrzec jak to inni robią :)
Powiem szczerze- słabe, trzeba nad tym popracować, albo najlepiej zrobić od nowa.
Mianowicie, jedna tekstura, wbudowana roślinność, która zbyt ładna nie jest, tła przy torach, bez żadnego zakrycia też szału nie robią... A trakcja do wymiany, cóż, człowiek uczy się na błędach!
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 356 Skąd: Malbork
Wysłany: 24-04-2008, 06:05
Ja startowałem od swoich fikuśnych finezji jeśli chodzi o Trs 2004 :).
Swego czasu poruszyła mnie mapa podlasia gdzie w zaciszu domowym walczyłem z geodetą dla siebie i 2-ch kolegów z Grudziądza....Pozdrawiam.
Minął dość spory czas i jak by nie było to Magistrala Mazowiecka trafiła mnie strasznie
( lekkość i wykonanie ) , od tej pory zacząłem dłubać na chacie jakieś poważniejsze konstrukcje torowisk i coś żeby przypominało ( real ).
I to samo rozwiązanie polecam nowym ( geodetom ), najpierw przyjrzeć sie jak robią to ludzie których prace są dobre jak nie bardzo dobre, i jak by nie było troszkę zgapić :)
Reszta przyjdzie z czasem oraz nowymi dodatkami.
Wysłany: 05-06-2008, 12:27
Miałem wymienianego kompa i nie chciało mi się robić krzyżowej od nowa więc wpadłem na pomysł żeby zrobić Magistralę Pomorską. Mapa liczy około 10 seg. Później będę screeny.
o Jezu!
na większości scrinów nic nie widać, a jak już widać to... to tragedia
za cukierkowo, (skąd wziąłeś te tekstury!?) wzniesienia jakieś nienaturalne, nic chłopie nie uczysz się na błędach ;(
Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 656 Skąd: GoP
Wysłany: 06-06-2008, 18:56
1. Przypatrz się jak mapy robią inni użytkownicy forum, bierz z nich przykład.
2. Wzgórza nie naturalne.
3. Tekstury źle położone i za jasne, "cukierkowe". Polecam tekstury z FMA (www.trainz.hu)
4. Zróżnicuj te tekstury.
5. Sieć trakcyjna do wymiany, chestera polecam, ona jest stosowana prawie na wszystkich mapach.
6. Zróżnicuj lekko teren żeby nie było takich nagle wysokich "pagórków".
7. Pokazuj screeny np. z góry żebyśmy mogli ocenić wykonanie mapy a nie dodatki ;).
8. Dodaj trochę roślinności np. trawy.
No narazie tyle, postaraj się poprawić wymienione błędy, ale ogólnie mapa ma klimacik.
Powodzenia, każdy się uczy od podstaw ;) .