| Pawel_15 napisał/a: |
| Chodzi ci o same pudło z bebechami czy o cały zestaw ? Za 2 kawałki to ciężko będzie dobre pudło z monitorem, głośnikami, klawiaturą i myszką znaleźć :) Ważne - nie kupuj gotowych zestawów z Reala i Biedronki :) |
| drstrach napisał/a: |
| Intel Core i3 550 3,20 GHz BOX |
| Av3k napisał/a: |
| Na pamięciach można zaoszczędzić kupując GoodRam 2x2GB 1333 MHz i w zamian wziąć procesor Phenom 955 BE + ASRock 770 Extreme3. |
| slawex15 napisał/a: |
|
co do ASRoocka to dziękuje, ale nie słyszałem pozytywnych opinii o nim.. |
| 2 rdzenie nie będzie za mało jak do gier? |
| Co myślicie o TYM kompie ? |
| Ale zestaw mi się podoba.. |
| czemu dla siebie byś go nie kupił? |
| chwila, nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy.. ja mówiłem że Twój zestaw mi się podoba.. |
| chyba że ktoś zaproponuje coś lepszego... |
| Tylko obudowy muszę sobie poszukać.. |
|
Przecież poleciłem Ci całkiem niezłe obudowy, ja do tego firmowego wziąłem CoolerMaster Elite 330 Black-Silver ale nie polecam tej obudowy, ma stanowczo za słabe chłodzenie. |
| Doszedłem do wniosku że lepsza dla mnie będzie obudowa z przyciskiem POWER gdzieś na górze. |
| Intel Core2 Quad Q8300 2,50 GHz BOX |
| GeForce with CUDA GT220 Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) OC (DDR3) |
| Logic B23 czarna - bez zasilacza |
| Asus P5G43T-M PRO |
| drstrach napisał/a: | ||
Powiem Ci tak, to nie jest najważniejsza rzecz w obudowie, przy współczesnym sprzęcie, na którym chcesz odpalać gierki najważniejsze jest chłodzenie, w momencie jak kupilem sobie tą obudowę CoolerMaster Centurion 590 Black temperatura na grafice spadła mi o jakieś 20° (niestety wadą tej obudowy jest kieszeń na dyski), jak masz więcej kasy to kup sobie tą CoolerMaster CM 690 Black jest genialna. Pamiętaj, że obudowę kupujesz na lata (w najbliższym czasie jakoś nie szykuje się odejście od standardu ATX) |
| Chyba zdecyduję się jednak na zestaw od doktora, z wyżej podaną obudową.. |
| , ew. możesz jeszcze wziąć zasilacz Chiefteca 600W, myślę, że to byłoby optimum. |